Det er sjette året på rad arrangementet finner sted i Kildesalen på Farris Bad. På ti år har arrangementet blitt en kjær tradisjon for både frivillige og samtlige gjester. Her samles store og små for en litt annerledes julefeiring, og under 10-årsmarkeringen ble det ekstra fint.

– Det var spesielt fint i år. Selv synes jeg bordsetningen var veldig fin. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger. Noen sa blant annet at dette var den fineste feiringen de hadde vært med på, forteller Preben Aspelund.

Utvilsomt god stemning

For ham har ikke alltid julen vært et høydepunkt, men etter fire år som frivillig har han funnet gleden ved jul likevel.

– Det er utrolig at vi kan feire sammen på den måten vi gjør. Det beste er å se folk slappe av, spise og kose seg, snakke med andre mennesker og bare ha det trivelig. Og så var det ekstra gøy for min del i år, for jeg fikk feire jul her sammen med dattera mi, forteller Aspelund.

Datter Madeleine Røyeng Haugan syntes det var koselig å feire jul på den litt utradisjonelle måten.

– Det var fint, for det var så mange fine mennesker som var der, sier hun.

(saken fortsetter under bildet)


Julekvelden bød utvilsomt på god stemning. Det ble velkomst-gløgg, julebuffé, live-underholdning med Magnus Brekke Aalbu og Hedda Brekke Aronssen, og ikke minst runder rundt juletreet. På toppen av det hele kom nissen tradisjonen tro for å dele ut presanger til alle barna.

– Det er kjempekoselig. Dette er helt supert, vi hadde med barna i går og de trivdes veldig, forteller Morten Wegner Skoglund-Lønning.

Skaper tilhørighet

Av de totalt 130 deltakerne var omtrent 50 av dem barn. For dem var det et eget lekerom, samt morsomme aktiviteter.

– Vi har en som styrer juleaktivitetene, og han har så mye energi. Noen ganger kunne man lure på hvem som var barn og hvem som var voksen, ler Aspelund lunt, og legger til den store gleden ved frivillig arbeid.

– Det er viktig å skape tilhørighet, at de føler at de er en del av noe, understreker han.

(saken fortsetter under bildet)


– Vi har ikke støtt på noen problemer i år. Alt har gått som det skal, og det har bare vært god stemning, tilføyer Skoglund-Lønning.

Videre kan han informere om at mellom 60 og 70 mennesker allerede sto på venteliste før de annonserte årets julefeiring, og i år hadde de dessuten lange ventelister.

– Det er trist at det er et så stort behov, men også fint at vi kan dekke nettopp det behovet, sier han til slutt.