Gå til sidens hovedinnhold

Godt valg

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da er snart en lang valgkamp over, og spenningen stiger! Det er et viktig valg, de siste åtte årene har bevist at det er ikke det samme hvem som styrer landet.

Det er en forskjell på høyre og venstresiden i norsk politikk, og det betyr noe hvem som skal forhandle om makt etter 13 september. Man kan lett bli litt forvirret over «spillet» om regjeringsdannelse og hvem som skal forhandle med hvem. Alle partier har sin strategi, og ønsker å få så sterke kort på hånden som mulig. Det ligger an til et regjeringsskifte, og det er bra siden vi trenger ny og mer sosial profil på politikken enn det vi ser med dagens regjering. Skattefst for de aller rikeste, kutt i velferdsordninger for de som trenger det mest og lite fremdrift i miljøkampen viser behovet for nye koster på kontorene.

SV inviterte tidlig og bredt alle partier på venstresiden til samarbeid. Det viktige for oss er et skifte og en sterk forankring på venstresiden, slik at vi får reell ny politikk. Ikke en sentrumsregjering som vi risikerer vil gi høyresiden fortsatt innflytelse.

Et sterkt SV inn i forhandlingene vil gi Lysbakken og hans team gode kort for å få en mer rettferdig fordeling og et rettferdig grønt skifte. Mandag er siste frist for å si hva du mener. Bruk stemmeretten og godt valg!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.