Gå til sidens hovedinnhold

Stor dugnadsånd på golfbanen

Artikkelen er over 4 år gammel

Hele 75 medlemmer stilte opp på dugnad lørdag morgen. Nå er endelig golfbanen åpen for sesongen.

– Det er veldig god dugnadsånd i klubben. Vi har ikke vært så mange på dugnad på mange år, sier leder i Larvik Golfklubb, Jon Kåre Brekke.

Banen åpnet lørdag

De frivillige utgjorde omlag ti prosent av klubbens medlemsmasse på rundt 800 medlemmer, og fikk i løpet av morgentimene ryddet både i skogen, rundt klubbhuset og på veiene.

I tillegg ble det tettet igjen en del hull på banen.

– Tre timer ganger 75 medlemmer blir mange arbeidstimer. Dette betyr mange sparte timer for banearbeiderne og mye for det sosiale i klubben. De som deltar får et eierskap til klubben, sier Brekke.

Rosinen i pølsa for mange var nok likevel muligheten til å få slippe til på golfbanen for første gang i år. Den åpnet klokka 12.00.

– Det var mange som var raskt ute på banen. Vi har sett fram til å komme i gang med golfsesongen lenge, sier Brekke.

Reiste fra Oslo

Flere klubbmedlemmer hadde reist langt for å delta på dugnaden. Ekteparet Ivar og Kristin Sandvik hadde tatt turen fra hovedstaden for å hjelpe til.

– Vi bruker banen mye, så det er hyggelig å kunne være med å bidra, sier Kristin Sandvik.

– Det var litt vått i skogen, men kjempefint å være med, sier Ivar Sandvik.

De har hytte i Viksfjord og tilbringer mye tid i distriktet i sommerhalvåret. Da blir det mye golfspilling, og de regner med at de kanskje spiller så mange som 50 runder på banen i året.

– Dette er den fineste banen i Vestfold. Den er lett å gå uten å bli sliten, men vanskelig å spille godt, sier Kristin Sandvik.

- Som en liten familie

Daglig leder i golfklubben, svenske Jonas Löthman, var naturligvis også kjempeglad over det store oppmøtet på dugnaden.

– Dette er et kjempeløft for klubben og viser at vi har et stort apparat av ressurspersoner rundt oss, sier han.

Löthman forteller at klubben regner med at det vil bli spilt rundt 25.000 runder og at det vil komme rundt 3.000-4.000 gjestespillere til golfbanen under årets sesong.

– Det er mange som tilbringer en god del tid her. Det er en god gjeng som spiller 60 til 100 runder hver sesong, og så er det mange som kommer hit ofte uten å spille så mye. Vi blir som en liten familie.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.