Gå til sidens hovedinnhold

Mariell gikk enkelt videre til finalerunden

Artikkelen er over 3 år gammel

En god siste halvdel av prekvalifiseringen sørget for at Mariell Bruun ikke hadde store problemer med å ta seg til kvalifiseringsfinalen til Ladies European Tour.

Etter at hun ikke kom gjennom det trange nåløyet til LPGA-touren, er Bruuns store mål denne sesongen å sikre en plass på Ladies European Tour neste sesong.

Prekvalifiseringen hun de siste dagene har gått i Marokko er første steg på veien til å klare det. Blant 64 deltakere måtte hun bli blant de 45 beste, og det klarte hun med god margin. Hun gikk de fire rundene på totalt to over par, noe som holdt til en 15. plass.

– Vært veldig solid

Etter å ha åpnet på én over par, fulgte hun opp med tre over par på dag to. Bruun løftet imidlertid spillet i siste halvdel. Tredje runde gikk hun på tre under, før hun avsluttet med en parrunde.

– Spillet denne uka har vært veldig solid. Jeg har slått bra, men slitt litt med å få i puttene på greenen. Men alt i alt er det lange spillet kjempebra. Jeg har mange birdiesjanser og tror absolutt jeg har potensial til å bli topp 30 neste uke, sier Bruun.

Skal jobbe med puttingen

For kvalifiseringsfinalen som begynner om en uke er langt tøffere. Der stiller 150 golfere til start, og bare de 30 første er garantert plass på Ladies European Tour neste sesong. Også den skal spilles i Marrakech i Marokko. Nå skal den neste uka brukes på greenen for å terpe på puttingen.

– Jeg må bare jobbe litt med puttingen denne uka og få i flere putter, slik at jeg får bedre betalt for de gode slagene mine. Men spillet er der og jeg gleder meg til neste uke, sier Bruun.

Beste norske i Marroko ble Jeanette Marita Engzelius. Tre under par holdt til en sjuendeplass. Franske Manon Gidali vant overlegent på 18 under par.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.