Gå til sidens hovedinnhold

I denne golfturneringen er ikke hovedmålet å bruke færrest antall slag

Artikkelen er over 3 år gammel

Med Pink Cup håper Larvik Golfklubb å samle inn så mye penger som mulig til brystkreftsaken.

Lørdag kommer rundt 30 spillere kledd i rosa til å spille en turnering litt utenom det vanlige på Larvik Golfbane. For her er det ikke det sportslige som har hovedfokus.

Pink Cup er en turnering som skiller seg fra vanlig golf, og det er ikke hvor mange slag man bruker som teller. Klubbene som ønsker å delta arrangerer enn klubbturnering i løpet av forsommeren.

Turneringen er et samarbeid mellom Norges Golfforbund og Kreftforeningen. Siden 2008 har turneringen bidratt med over ti millioner kroner til brystkreftforskning.

Det er damegruppa i Larvik Golfklubb som står for arrangementet. Inntektene kommer ved å selge kaker, ta parkeringsavgift og selge lodd.

– Alt blir dyrere enn normalt. I fjor fikk vi tilbakemeldinger om at kakene var for billige. Det er jo en konkurranse mellom klubbene om å samle inn mest, sier Grete Brekke.

Årlig får rundt 3.000 kvinner diagnosen brystkreft i Norge, noe som gjør sykdommen til den hyppigste kreftformen blant kvinner. 80 prosent av dem som får diagnosen er over 50 år, men også yngre kvinner og menn kan rammes.

– Alt går uavkortet til Kreftforeningen. Vi har kvinner her som har vært operert for brystkreft, og det er en sak hvor alle kjenner noen som er berørt av, sier Brekke.

Kommentarer til denne saken