Vil aller helst bli proff i USA

VIL BLI PROFF: Mariell Bruun jobber knallhardt hver eneste uke for å være rustet til å bli profesjonell når hun er ferdig med college-utdanningen om drøye to og et halvt år. – Jeg har lyst til  å starte proffkarrieren min i USA.FOTO: LISE RENG

VIL BLI PROFF: Mariell Bruun jobber knallhardt hver eneste uke for å være rustet til å bli profesjonell når hun er ferdig med college-utdanningen om drøye to og et halvt år. – Jeg har lyst til å starte proffkarrieren min i USA.FOTO: LISE RENG

Artikkelen er over 4 år gammel

Golfforbundet håper Mariell Bruun og Andreas Halvorsen beholder motivasjonen og gløden til å satse på en proffkarriere. Begge håper å gjøre det fra USA.

DEL

Nylig tok Norges Golfforbund ut to satsingslag i golf foran neste sesongen. Ingen av Larvik-spillerne var med. Helt naturlig, sidene de er amatører, og lagene var for profesjonelle spillere. Men sportssjef Jon Karlsen håper både Mariell og Andreas er med om noen år.
– De er blant de mest spennende unge spillerne vi har i Norge akkurat nå, de vil absolutt være kandidater til Team Norway og Team Alcaidesa i fremtiden, men foreløpig må de nøye seg med å være en del av amatørsatsingen bår på damelaget og på juniorlaget, forteller Karlsen.
Golfforbundet proffsatsing, med Suzann Pettersen i spissen, inkluderer oppfølging fra Olympiatoppens mentale trenere og medisinske støtteapparat. Målet er OL-deltakelse.

Nytt utstyr, mye trening

For Mariell Bruun har det vært en strålende sesong, med NM-tittel for amatører og deltakelse i lag-VM i Japan. I tillegg har hun vist stor framgang i college-golfen og tok en sterk 2. plass av 90 deltakere i en turnering i slutten av september.
Nå er det vinterferie fra college-turneringene, men absolutt ikke golfferie hjemme i Norge.
– Nå har jeg akkurat fylt bagen med nytt utstyr, alt fra ny putter til ny driver, og juleferien bruker jeg til å jobbe teknisk med coachen min Darren (Webster-Clarke) og mental trener Cecilie (Ystenes). Det er viktig å ha et godt team rundt seg som motiverer og inspirerer, noe jeg har. Nå trener jeg spesifikt på ulike teknikker for hvordan jeg skal klare å slå ballen lenger med kontroll.

Proffhåp om 2,5 år

Den videre planen er å fullføre collegeutdanningen i USA med gode karakterer.
19-åringen som blir 20 den 19. desember stortrives i Colorado, selv om det er travle hverdager med fysiske morgenøkter, masse skole og lange golføkter.
– Jeg gleder meg allerede til de første college-turneringene starter igjen i februar. Samtidig håper jeg å utvikle golfspillet mitt så mye at jeg er klar til å gå ut som proff rett etter at jeg er ferdig med college om to og et halvt år. Jeg har lyst til å starte proffkarrieren min i USA og ta stegene mot LPGA-turneringene.
Det blir i så fall en litt annerledes vei en college-lagvenninne og Vestfoldkollega Tonje Daffinrud valgte i sommer. Hun reiste hjem etter college og kvalifiserte seg i høst til Europatouren neste sesong.
Daffinrud er en av flere på Team Norway neste sesong.

Vil fortsette i USA

Også Andreas Halvorsen fra Larvik har staket seg ut en kurs der han håper å bli profesjonell i USA.
Han lyktes ikke helt i kvalifiseringen til web.com-tour i november, men går på en ny sesong som junior på Tom Burnett's golfakademi, der målet er å spille så mange av de store amatørturneringene som han får plass i, og forsøke å kvalifisere seg til spill for Norge.
Neste høst håper han være bedre rustet til kvalifiseringen til den nest høyeste profftouren i USA.
Norsk golf
Norsk golf har delt satsingen sin i to: 1) profesjonelle, 2) amatører/juniorer.
De profesjonelle har to lag: Team Norway, som satser mot en OL-plass og de storre proff-tourene, og Team Alcaidesa, for kommende Team Norway-spillere.
For amatørene er det et senioropplegg for damer og herrer og et junioropplegg. Mariell Bruun på seniorlaget har samme trener som de proffe, Darren Webster-Clarke.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags