Rammesøknaden - økte høyder på Grandkvartalet

Interessant: - Det skal bli interessant å følge saksbehandlingen av denne rammesøknaden, spesielt med tanke på de nye økningene av byggehøydene. Økninger som det heller ikke var søkt om dispensasjon for, skriver Finn W. Fjellanger.

Interessant: - Det skal bli interessant å følge saksbehandlingen av denne rammesøknaden, spesielt med tanke på de nye økningene av byggehøydene. Økninger som det heller ikke var søkt om dispensasjon for, skriver Finn W. Fjellanger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I forbindelse med rammesøknaden som tiltakshaver sendte inn i okt. mnd. 2017, oppdaget flere naboer/gjenboere at rammesøknaden med revidert plankart nå viste økte byggehøyder på enkelte steder med byggehøyder som nå var opptil 4 m større (mer enn 1 etasje) enn den vedtatte reguleringsplanen gir anledning til.

DEL

MeningerI rammesøknaden var det heller ikke søkt om dispensasjon for disse økte byggehøydene.

I kommunens referat fra forhåndskonferansen den 14.09.17 står det under Handlingsrom/evt. behov for dispensasjon: «Tiltaket blir innenfor rammene av reguleringsplan. Det er kun behov for dispensasjon fra byggegrense mellom eksisterende hotell og ny hotellutvidelse».  I nabovarselet følges dette også opp ved at det i rammesøknaden søkes om dispensasjon fra byggegrense mellom konferansesal og eksisterende hotell i forbindelse med koplingen mellom eksisterende hotell og nytt konferansesenter og hotellfløy og der det bl.a. også redegjøres for å benytte seg av kun 1 felles forbindelse mellom hotellfløyene i de øvre etasjene som man mener kan plasseres mer funksjonelt enn de innregulerte 2 broene.

Det som derimot ikke er søkt om dispensasjon for, er en økning av byggehøyden med hele 4 meter fra kt. 21,0 til kt. 25,0 på deler av bygningen i sydvest mot Romberggate vis a vis Festiviteten. Likeledes er det på taket av eksisterende Grand Hotell (den del som skal bevares) på et mindre område økt byggehøyden med 3 m fra kt. 22,0 til kt. 25,0 slik at man på taket av eksisterende hotell nå får et ekstra påbygg med byggehøyde kt. 25,0 i tillegg til det påbygget som allerede er vist på den godkjente reguleringsplanen. Det tidligere benevnte Torg har også fått en høydeøking på 1 m fra kt. 21,0 til kt. 22,0.

Det er med forundring jeg leser ØPs intervju med Jan Hansen på side 3, den 25.1.18  der han uttaler følgende: « Kommunen holder nå på å gå igjennom det (rammesøknaden) vi har levert. Det er generelle og fra – vårt ståsted – helt uproblematiske spørsmål som vi regner med vil bli besvart i løpet av en uke eller to, forteller Hansen, som regner med at selve rammetillatelsen ikke er langt unna.»

Les intervjuet med Jan Hansen: Har endelig søkt – nå kan du snart kjøpe deg «tårn»-leilighet

Flere har levert inn merknader (protester) til disse nye økte byggehøydene.  Det skal bli interessant å følge saksbehandlingen av denne rammesøknaden, spesielt med tanke på de nye økningene av byggehøydene. Økninger som det heller ikke var søkt om dispensasjon for. En kan saktens spørre seg om tiltakshaver regnet med at de økte byggehøydene som fremgår av det reviderte plankartet, ikke ville bli oppdaget?

Skøyteguttane i Inter Eiendom fikk rekordoverskudd i fjor

Grandkvartalet er i rute

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags