Sol fra skyfri himmel, enkle sykkelløyper, D. D. E til «afterbike» og en god venn eller fire å sykle sammen med. Det mener Dag Erik Pedersen kan være oppskriften på et vellykket Granfondo fra Hammerdalen.

– Per onsdag ettermiddag har det meldt seg på 300 deltakere. Det er ikke veldig mange, men vi har fortsatt flere dager på oss til å hanke inn enda flere, sier Pedersen som understreker at deltakeravgiften på 500 kroner går i sin helhet til Kreftforeningen.

– Vi hadde 1.000 deltakere i fjor og rundt 1.500 i 2015. Klarer vi et tilsvarende tall i år, bør vi være fornøyde, sier Pedersen som vet det blir en folkefest når deltakere og publikum strømmer til Hammerdalen lørdag i god tid før start klokka 13.00.

Les også: Anias hyllest til livet

Jacobsen hopper

En som står på startstreken er tidligere verdensmester og Hoppukevinner Anders Jacobsen. Han nølte ikke da Pedersen spurte om han kunne tenke seg å bidra.

– Du sier ikke nei til en så viktig sak, sier Jacobsen som er glad for at fjorårets finalist i Mesternes Mester, snowboardkjører og verdensmester Helene Olafsen, også stiller til start.

– Grunnen til at vi stiller er ikke for å hjelpe Dag Erik. Det er for saken, og om det kan hjelpe at jeg sykler i Larvik og derved kanskje trekker med noen flere, er det en sann glede, sier Jacobsen.

De aller fleste må forholde seg til den snikende sykdommen på en eller annen måte gjennom livet. Så også Anders Jacobsen.

Mistet tante i kreft

– Jeg hadde ei tante som sto meg veldig nær som døde av kreft. Derfor er det så viktig at vi bidrar med våre små bidrag for at andre kanskje kan slippe den smerten det er å miste noen i kreft, sier Jacobsen.

Han tar med seg familien til Larvik i helga, men det er bare den tidligere skihopperen som har sykkel med.

– Regner med at Helene og jeg sykler sammen, men er samtidig litt skeptisk. Da blir det gjerne konkurranse av det og det bør vi kanskje la ligge på lørdag, smiler Jacobsen.

Les også: D.D.E til Granfondo

Pedersen lager nå promo med de to Mesternes Mester-finalistene og tror det kan øke deltakerantallet ytterligere.

Lager promovideo

– Bare Helene Olafsen har 23.000 følgere på Instagram, og kanskje noen av disse tar turen til Larvik, undrer Pedersen som er både glad og takknemlig for at de to finalistene sykler for kreftsaken.

 

– Det er en fin gest, sier han og lover en strålende sykkelfest i Hammerdalen.

– Vi har med oss en av verdens beste speakere i Kjell Erik Kristiansen, og noen av verdens beste trønderrockere. Det bør borge for kvalitet, avslutter Dag Erik «Don Pedro» Pedersen.