TV2 ønsket seg en meningsbærende kommentator på sport og mange skal ha vært interessert i den jobben. Det ble til slutt Gro Hammerseng-Edin som fikk tilbudet, og hun takket ja.

Det er VG som melder om ansettelsen og Hammerseng-Edin uttaler til avisa at det er snakk om drømmejobben.

– Jeg kjente instinktivt at dette var en unik mulighet til å bruke stemmen min til å ta opp viktige verdispørsmål og engasjere meg i utviklingen av norskidrett. Jeg har sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt. En drømmejobb i mine øyne, sier hun til VG.

Foruten en velkjent spillerkarriere har den tidligere LHK-spilleren utdanning innen journalistikk og økonomi, samt en bachelor i kultur- og samfunnsfag. Etter livet som toppidrettsutøver har hun bemerket seg som foredragsholder, konferansier, forfatter, ekspertkommentator , studioekspert og meningsytrer

– Kommentatorer i sportsdebatten i Norge er uten unntak menn og tiden er overmoden for å gjøre noe med denne dominansen og få inn flere perspektiver, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til VG.

LES OGSÅ: Gro Hammerseng-Edin hedret i Spektrum.

Mye av det samme gjentar han til medier24.no.

- Gro imponerer med tydelige holdninger og klare meninger i viktige verdispørsmål som bør prege debatten i norsk og internasjonal idrett i årene som kommer. TV 2 ønsker en sterk stemme i dette ordskiftet og med Gro får vi nettopp det, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.