Gult kort: – Det er ingen som fryser i hjel i bilen i vinter!

VIL HA FLERE: En av ØPs lesere vil gjerne ha opp igjen flere skilter om at tomgangskjøring er forbudt, og synes det er en økende trend i Larvik at folk sitter og venter med bilen i gang.

VIL HA FLERE: En av ØPs lesere vil gjerne ha opp igjen flere skilter om at tomgangskjøring er forbudt, og synes det er en økende trend i Larvik at folk sitter og venter med bilen i gang. Foto:

Hvor har det blitt av alle skiltene om at tomgangskjøring ikke er tillatt, spør en av ØPs lesere.

DEL

Hun har sett seg mektig lei på en utvikling i Larvik der stadig flere står med bilen i gang utenfor butikker og i sentrumsgater.

– Enten de bare sitter i bilen og taster på telefonen eller venter på noen som skal komme, er det en uting både for alle de som har problemer med astma, og med tanke på miljøet. I vinter har det vært sju-åtte varmegrader mange dager, og det er ingen som fryser i hjel i bilen i vinter, så det er ingen grunn til å la bilen stå å gå, slår kvinnen fast.

I Larvik sentrum var det tidligere flere skilt med påminnelser om at det er forbudt med tomgangskjøring, men nå er det ikke mange igjen ifølge kvinnen.

– Tidligere hadde de blant annet det på Meny i sentrum, men etter at de pusset opp litt på fasaden ble skiltet borte. Det er et skilt ved Nansetgata, på Coop Extra-bygget, men ellers tror jeg ikke det er noen andre.

I januar fortalte vi om Odd, som opplevde å bli vist fingeren og geipet til, når han minnet medpassasjerer på Bastøferga at det står et skilt med at tomgangskjøring er forbudt.

Uansett om det skjer på ferger eller i bygater, er det altså forbudt og kan bli straffet med bøter for mellom 5.000 og 10.000 kroner.

Lovverket om tomgangskjøring

§ 16. Forstyrrende kjøring og unødig støy m.m.

1. I eller ved bebyggelse må det ikke foregå unødvendig og forstyrrende kjøring med motorvogn. Der må det heller ikke foregå bruk av motor på tomgang eller annen bruk av motorvogn som volder unødig støy eller unødig utslipp av røyk eller gass.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken