(Nettavisen) I disse dager blir sesong ni av «Eventyrlig oppussing» tilgjengelig for TV-seerne, der Halvor Bakke (52) og teamet hans igjen tar turen for å pusse opp hytter på tvers av landet.

Samtidig byr de på både inspirasjon og naturopplevelser, til seernes store glede.

Det populære programmet har gått på TV siden 2015, og programlederen, som som kjent kommer fra Stavern, har gjort stor suksess med både oppussing og produktutvikling siden den gang. I tillegg til det suksessfulle TV-programmet har han også markert seg som interiørdesigner – noe Bakke i alle år har interessert seg for.

– Jeg har ikke noe utdannelse, men jeg har noe inne i hjerterota. Jeg har alltid vært interessert i hvordan det er rundt meg – for jeg vet at det påvirker hvordan vi har det. Og det synes jeg er fint å kunne formidle, sier han til Nettavisen.

Men selv om interessen alltid har vært til stede, lå det aldri i kortene at Bakke skulle gjøre det han nå gjør.

Jobbet i reiselivet

Halvor Bakke vokste opp som odelsgutt på gård, men drømte om en karriere innen reiseliv.

Det fikk han, og i fire år var han reiseleder i utlandet. Etter dette fikk Bakke jobb som flyvert i daværende SAS Braathens, og også der ble han i fire år, før alt brått snudde.

– Så kom 11. september, og alle sluttet å fly, så jeg mistet jobben og ble kastet på huet og ræva ut. Det var for 22 år siden, og da måtte jeg begynne med noe nytt, minnes Bakke.

Så gikk veien til en interiørbutikk, som trigget kreativiteten.

– Jeg måtte utfordre meg selv og jobbe med de tingene, og nå sitter jeg her. Det er jo helt uvirkelig, sier Bakke og ler litt.

Traff på første forsøk

Også «Eventyrlig oppussing» startet litt som en tilfeldighet for Bakke.

Programlederen hadde allerede medvirket i flere TV-prosjekter, som «Homsepatruljen» og «Norges styggeste rom», og følte på at han ville lage noe eget. Da tok han med seg TV-kameraer på en jobb på Svalbard, og filmet det hele.

– Vi pusset opp hytta, lagde en pilot og presenterte den for TV3. Og de tok den på første møte, minnes han.

Han er imidlertid ikke overrasket over at oppussing og hytter er en kombinasjon som treffer.

– 75 prosent av Norges befolkning har hytte eller tilgang til hytte i nærmeste familie, og vi bruker 150 milliarder på oppussing hvert eneste år. Også er nordmenn veldig glade i å gå på tur. Så hvis vi pakker de tingene sammen, så viste det seg å bli suksess, sier han og legger til at målgruppen er stor:

– Det er folk i alle aldre og livssituasjoner som ser på. I sommer ble jeg blant annet stoppet av en trailersjåfør på bensinstasjonen. En sånn fyr med nedoverbart, skinnvest og tresko, som kom og slo meg på skulderen og sa «Bra program, Bakke», før han gikk videre, sier 52-åringen og ler.

Får tusenvis av søknader

I den kommende sesongen får seerne blant annet være med til Stavanger, Hurum, Vestlandet og Østerdalen.

– Hele Norge er besøkt, på en måte, forteller Bakke fornøyd.

Samtidig kan han avsløre hva som kreves for å få «Eventyrlig oppussing»-gjengen på besøk.

– Vi får mellom 6000 og 10.000 søknader, og velger bare ut åtte. Da er vi veldig opptatt av geografisk spredning. Vi vil dekke hele landet, med sjø, fjell og skog. Vi har mye fokus på naturopplevelser, forteller Bakke til Nettavisen og legger til:

– Så det er ikke vits å søke hvis du har hytte i et hyttefelt på Hafjell, liksom. Vi kommer ikke dit. Vi vil ha natur, være mest mulig alene og vise frem all den fine naturen vi har her.