Gå til sidens hovedinnhold

Hamre: – Vi fikk dårlig betalt

Hardt løp, Ecurie D. sjettehest i Elitloppet.

– Gode prestasjoner, men dårlig betalt.

Slik oppsummerte Frode Hamre Solvalla-innsatsen. Ecurie D. ble toer i sitt forsøksheat og så ut som en mulig vinner av Elitloppet. Men «dødens» også i finalen ble for tøft: Sjetteplass var ikke gull. Bokstavelig talt.

– Det er marginer. Med seier og ikke andreplass i forsøket, får vi spor 1 eller 2 i finalen. Det er noe annet enn spor 3. Det hadde for øvrig vært bedre med spor 4 som løpet ble. Nå ble det for tungt. Men han gikk to løp på 09,4 og 09,6. Og jeg er egentlig veldig fornøyd med prestasjonen. Ecurie D. viste han er tilbake etter å ha gått i veggen sist. Det er mye igjen av storløpssesongen. Men Oslo Grand Prix om 14 dager tror jeg kommer for tidlig. Det var to tøffe løp han gikk på Solvalla. Jeg skal imidlertid ikke lukke døren helt, sier Frode Hamre.

Don Fanucci Zet vant Elitloppet

Ecurie D. som har 15 seire på 21 starter fikk 225.000 svenske kroner for én andre- og én sjetteplass på Solvalla.

Grunnlaget nærmer seg nå fire millioner kroner. Ulf Ohlsson kusket på Solvalla.

Vinner av søndagens utgave av Elitloppet med tre millioner svenske kroner til vinneren: Don Fanucci Zet, trent av Daniel Redén og kjørt av Örjan Kihlström som vant dette storløpet for fjerde gang.

«Det ble ikke riktig i dag»

Norske Moni Viking ble femte med Björn Goop som kusk. Hickothepooh kom ikke videre fra sitt forsøksheat der hesten fra Vestre Ådal ble sjette for Jarlsberg-kusk Vidar Hop.

– Hickothepooh gikk et kjempefint løp, men det ble ikke riktig i dag. Sånn er det noen ganger, sa Vidar Hop etter sjetteplass og en tidlig hjemtur.

Odd Herakles for 59. gang

Elitkampen for kaldblodstoppene ble et flott oppgjør mellom to hester som nektet å tape. Finske HV Tuuri var tapper, men 11-årige Odd Herakles, norsk kaldblodskonge, kjempet seg foran og fremst. Odd Herakles, kjørt av Tom Erik Solberg, vant for 59 gang i sin 129. start. Seierstid: 1.18,6/1640 meter.

Kleppe Fanden, med Vidar Hop som kusk, ble treer.

Kommentarer til denne saken