(Sandefjords Blad): – Fredrik er en skikkelig fighter. Han er ikke noen monster rent fysisk med tanke på høyden. Men han er sterk i duellspillet, god en mot en og han har bra fart. Det er en ærlig spiller. Man vet hva man får med Fredrik. Det er en skikkelig fighter som ikke gir noe ved dørene, og jeg tror fort han kan bli en favoritt blant fansen, sier SFs daglige leder til SB.

Forsvarsspilleren har signert en toårs kontrakt med SF. Det blir første gang 26-åringen fra Larvik spiller på det øverste nivået i Norge.

De siste sesongene har han spilt for Skeid i både Obos-ligaen og 2. divisjon, og før det var det lokalfotball med Halsen.

– Det er en lokal gutt vi har sikret oss. Det liker vi. Det er mange veier til rom som fotballspiller. Noen går via et akademi, andre tar en annen vei og rute, før de kommer seg til toppen slik som Fredrik nå har gjort.

– Hvordan tror du han vil ta nivået i Eliteserien?

– Tiden får vise hvor fort det går. Det skal være forskjell på Skeid og SF. Så handler det om hvor fort han tar både nivåforskjellen og tempoforskjellen som er. Men vi har god tro på at han skal klare det, sier han.

Berglie har altså skrevet en kontrakt som gjelder ut 2024-sesongen, og han trente fredag med sin nye klubb.

– Vi har vurdert Fredrik tidligere også. Vi vurderte han før fjorårets sesong, for da hadde han levert en kanongod sesong i 2021 da de rykket opp fra 2. divisjon. Han var kanskje den beste spilleren i Norge på det nivået da. Så var vi litt usikker på kvalitetsforskjellen mellom Eliteserien og 2. divisjon da. Men han var meget god for Skeid igjen i fjor, for et lag som lenge trøblet. Men nå følte vi det var god timing for en overgang, avslutter Bugge Pettersen.