– Da jeg lå der, tenkte jeg at det var ganske så typisk. De få gangene jeg blir skadet, så skjer det helt i starten av kampen, sa Marit Malm Frafjord til Adresseavisa.

Hun kan ikke huske at hun har tråkket over tidligere.

Tirsdag kveld skjedde det da hun så vidt hadde kommet inn fra benken. I løpet av onsdagen blir det avklart hvor alvorlig skaden er, og om forsvarskjempen kan rekke semiifinalen mot Russland.

Optimistisk fysioterapeut

Marit Malm Frafjord forsvant ut av OL-kvartfinalen etter under ett minutts spill. De første rapportene gir grunn til optimisme med tanke på mer OL-spill.

Frafjord slo knyttneven i gulvet og hadde store smerter etter overtråkket tidlig i kampen motSverige. Den norske forsvarssjefen kom ikke mer på banen og dukket opp på krykker i pressesonen etter kampen.

Da var skaden av omfanget ikke klarlagt.

– Først skal vi gjennomføre en klinisk undersøkelse for å se om det skulle være en leddbåndsskade eller et brudd. Videre har vi hjelp inne i leiren, dersom vi eventuelt må få tatt røntgen. Vi har alle hjelpemidler tilgjengelig, fysioterapeut Trond Viggo Sjøbakk til NTB og tilføyde:

På spørsmål om hvilke sjanser Frafjord har for å komme tilbake på banen i Rio, svarte han:

– Jeg er optimist.

– En overtråkk er en type skade det er fullt mulig å teipe opp?

– Ja. Hvis det er leddbåndet som har en delvis avriving eller en strekk, vurderer vi det. Samtidig tar vi ingen risiko med hensyn til spillernes helse, avsluttet Sjøbakk.

Trenerne løftet Molid

Mari Molid har slitt med lite spilletid innledningsvis i OL-turneringen, men måtte inn i rollen som norsk forsvarssjef da Marit Malm Frafjord forsvant ut med skade etter under ett minutt tirsdag. Etter kampen ga 26-åringen landslagsledelsen ros.

– Jeg har lyst til å rose trenerteamet veldig for den jobben de gjorde med meg i går. Jeg har måttet jobbe litt med hodet, det har vært litt tungt å ikke få så mye spilletid som man forventer. Det gjør at man ikke føler seg helt sett, sa Molid til NTB.

Mandag ble hun tatt til side av Thorir Hergeirsson og hans team.

– De tok meg inn på eget rom og viste meg litt video og sa «du er her fordi du er god. Situasjonen er som den er, men du må holde deg klar, for vi trenger alle spillerne vi har på laget». Å jobbe med spillere som er litt nede på den måten, synes jeg er utrolig bra, sa Molid.

Tunge stunder

Molid som løste oppgaven godt da hun fikk sjansen mot Sverige i tirsdagens kvartfinale, innrømmer at hun har hatt noen tunge stunder så langt i Rio.

– Ja, klart det. Jeg hadde forventet å spille mye fra starten og ble litt skuffet da jeg ikke fikk det. Jeg har måttet jobbe litt med hodet, og det er om å gjøre å ikke miste selvtilliten og å fortsette å ha troen på seg selv, sa hun.

– Hvordan har du jobbet med å løfte deg selv?

– Jeg har snakket mye med de hjemme, de på rommet og de jeg er komfortabel med å snakke med, sa 26-åringen.

Videoen hun ble vist mandag, ga også gode svar.

– Jeg var ikke helt fornøyd etter å ha spilt litt mot Romania. Det var ting jeg følte ikke var bra, men trenerne viste at jeg var på rett sted hele tiden, men manglet kun det siste lille. Jeg fikk se at det ikke var så ille som jeg følte, og jeg var på rett vei.

Mange trøtte på jobb i Norge fredag

Første ball kastes 20.30 Rio-tid. Den første semifinalen spilles langt tidligere på dagen.

For TV 2 har håndballen igjen vært en kjempesuksess også i OL. Nå blir det spennende å se hva slags seertall kanalen får med et slikt kamptidspunkt.

– Vi hadde selvsagt ønsket oss den tidlige semifinalen samme kveld, men må bare respektere avgjørelsen fra det internasjonale håndballforbundet. Nå legger vi opp til tidenes nattkamp og kommer til å bygge om sendingene våre i forkant slik at det blir en særdeles attraktiv natt å sitte oppe for å vente på kampen. De norske jentene spiller om finaleplass og i tillegg løper Henrik Ingebrigtsen semifinale på 1500 meter samme natt, sier Christine Espeland som er prosjektleder for OL i TV 2.

Kanalen kommer også til å sende en reprise av kampen 06.35 fredag morgen.

Avkledd, fornedret og utklasset

Sveriges håndballjenter får så det svir svenske avisspalter. Norge hylles etter 33-20-seieren i OL-kvartfinalen tirsdag.

Sverige-trener Henrik Signells blikk i intervjusonen sa alt. Tommere får du det ikke.

«Avkledd, fornedret og utklasset. Dette var ikke et svensk landslag verdig, men jeg håper Norge vinner hele jævla skiten», skriver Aftonbladets håndballekspert Johan Flinck.

«Det er bare å takke Norge for leksjonen. De er ikke bare verdens beste lag. De spiller også den beste håndballen».

I Expressen går det i samme stil. «Et tap mot Norge er ikke noe å skjemmes over. Men et nederlag med 13 mål er under lagets verdighet».

«Allerede etter noen minutter var det panikk. Oppgitt så treneren Herik Signell at Norges målvakt Kari Aalvik Grimsbø tok omtrent alt».

Sverige er EM-vert i desember, og Signell får ganske sikkert fortsette videre. Sveriges kvinnelandslag har hatt fem trenerløsninger bare på de fire siste årene.

Sett det opp mot Norges to på 22 år (Marit Breivik og Thorir Hergeirsson), og vi har noe av svaret på den enorme kvalitetsforskjellen.