Gå til sidens hovedinnhold

Larvik HK ga svar på tiltale

Dette sier flyver-Thea etter timålsseieren

Artikkelen er over 6 år gammel

Tvilerne fikk ikke ekstra vann på mølla etter søndagen. En etter hvert solid forestilling sendte nemlig ubeseirede Tertnes hjem med timålstap i flyet til Bergen.

Hvor godt er egentlig årets LHK-mannskap? Det er vel et spørsmål som stilles i starten av hver sesong, men som kanskje har litt større tyngde i spørsmålstegnet i år ettersom troppen som kjent er tynn.

Spørsmålet ble ikke mindre aktuelt etter uavgjortkampen i Trondheim for halvannen uke siden. Etter 38–28 mot Tertnes søndag er det i hvert fall gitt et foreløpig svar. Kampen mot Byåsen var nok ikke representativ.

– Vi må skille mellom en hendelse og en tendens. Og jeg håper kampen mot Byåsen var en hendelse. Jeg har i hvert fall stor tro på oss denne sesongen, sier Karoline Dyhre Breivang.

Farligere midtbacker

Søndag kveld var 35-åringen helt avgjørende i det offensive spillet da hjemmelaget etter hvert takket for følget i Boligmappa Arena. Etter at den dårlige uttellingen fra Byåsen-kampen så ut til å forfølge vertene i starten av kampen.

Fem mål før pause, sju totalt ble det på Breivang. Og ifølge trener Tor Odvar Moen vil vi kunne se flere slike bidrag i målprotokollen fra playmakerne i kommende kamper.

– Det har vært tema før denne sesongen at midtbackene også må bli mer giftige selv, forteller nemlig Moen.Både han og Breivang forklarer den litt dårlige starten mot Tertnes med at jentene rett og slett ville for mye.


– Vi har gått halvannen uke og ventet på å få gjøre det godt igjen. Men når vi får omgjort viljen til ro, blir det bra, sier Breivang, som med sin rutine altså bidro til det.

Mørk fløy høyt

En annen spiller som fikk vist seg godt frem i søndagens oppgjør var Thea Mørk. Fem mål satte hun inn bak Tertnes' unge keeper Marie Davidsen, blant annet to lekre flyvere. Fortsetter hun sånn kan hun fort fly seg inn i landslagsdiskusjonen også før VM i desember.

– Det er utrolig tøff konkurranse med etablerte kanter som Sanna (Solberg) og Camilla (Herrem). Jeg må bare jobbe med mitt for jeg har selvsagt kjempelyst, sier Thea Mørk i videointervjuet du kan se øverst i artikkelen.

Larvik HKs neste kamp er allerede onsdag. Da venter Nordstrand i Follo Trykk Arena.

Her kan du lese hvordan kampen utviklet seg minutt for minutt: Larvik slo Tertnes 38 - 28

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.