I Haukelandhallen endte det til slutt med en enkel 35-21-triumf, noe som betyr at LHK skal møte Glassverket i Nadderud Arena i romjula.

– Jentene gjør en veldig god jobb i dag. Jeg er superstolt av det trøkket de viser. Det var ingen tvil om at vi ville spille cupfinale i romjula, sier Tor Odvar Moen.

– Alle klarer å gire seg opp og gjøre en innsats. Det å vinne med 14 mål borte mot Tertnes veldig bra.

For LHK satte standarden allerede i åpningsminuttene, Amanda Kurtovic og Karoline Dyhre Breivang delte på de seks første scoringene, og LHK ledet med fem mål allerede etter halvspilt første omgang.

Gjestene økte ledelsen gradvis gjennom omgangen, og hadde omtrent dobbelt så mange scorede mål som vertene til ethvert tidspunkt. Tertnes kom litt mer med mot slutten av omgangen og sørget for at det til pause kun var seks mål som skilte lagene.

Tertnes scoret det første etter pause, men fem strake scoringer fra LHK avgjorde i realiteten kampen. Breivang var i scoringshumør og ble kampens toppscorer med hele åtte fulltreffere, i tillegg til å stå en god kamp i forsvaret.

I andre omgang ble også kantene til LHK i større grad involvert. Både Jenny Osnes Græsholt og VM-uttatte Sanna Solberg noterte seg for bra med scoringer.

Dermed blir det NM-finale mot Glassverket, som slo Molde 35-27 i den andre semifinalen i kveld, i Nadderud Arena i desember.

LHKs neste kamp er borte mot Rostov-Don, som vant det motsatte oppgjøret i Larvik Arena for fire uker siden.

Live:

2. OMGANG:

60.00: Breivang scorer sitt niende i kampens siste sekund. 21-35 ender det i Haukeland, og LHK er klare for cupfinale.

59.00: Vilde Ingeborg Johansen får sin tredje tominutter og blir utvist helt på tampen. Men seieren er for lengst i boks.

58.00: Jenny Osnes Græsholt-show nå. Tre scoringer på rappen. 20-34.

54.00: Det fortsetter å renne inn. To nye scoringer for hvert lag – Breistøl og Solberg med LHKs. 19-31.

51.00: Mye scoringer igjen nå. Græsholt og Breivang (med sitt åttende for kvelden) for LHKs del. Begge lag har fått hver sin utvisning igjen. 17-29 står det med ni minutter igjen på klokka.

47.20: LHK utnytter overtallet og Breistøl og Solberg scorer hvert sitt. Det står 15-27 når LHK tar timeout.

45.20: Et langt stopp i spillet nå. Tertnes har hatt en spiller for mye på banen. Dermed mister de ballen og straffekastet de nylig var tildelt, og får nok en utvisning.

45.00: Molid bommer på sitt tredje etter å ha satt de to første straffene. Fremdeles 14-25. Begge lag har en utvisning nå.

42.00: Nå renner det inn. Breivang, Solberg og Johansen står for LHK sine, og det står 14-25.

39.00: Breivang er i målslag i dag. Scorer to nye. 11-22, og LHK har full kontroll.

36.00: Frafjords avslutning sniker seg inn bak vertenes keeper, før Breivang setter sitt fjerde for kvelden. 10-20, og da tar Tertnes timeout igjen.

33.00: Tertnes scorer det første, men så scorer Hammerseng-Edin, Kurtovic og Breivang i tur og orden. 10-18 nå.

30.00: De siste 30 minuttene er i gang.

1. OMGANG:

30.00: Tertnes scorer to på tampen, mens Solberg scorer sitt tredje for LHK. Gjestene leder 15-9 til pause.

27.00: Solberg kontrer inn sin andre for kvelden med en lekker lobb. Stange får en utvisning, og Tertnes reduserer. 7-14.

24.30: Tertnes tar timeout igjen. Fremdeles 6-13, og LHK bør være godt fornøyde med gjennomføringen til nå.

23.30: Ny Tertnes-utvisning, og det utnytter Græsholt og Molid (straffe). 6-13 nå.

20.40: Breivang får en utvisning, men LHK vinner undertallsperioden 2-1 etter scoringer av Solberg og Kurtovic. LHK leder 5-11 når Tor Odvar Moen tar timeout.

18.00: LHK har vært bunnsolide defensivt innledningsvis, men svikter litt i returløpene når Tertnes reduserer. Tertnes har etter timeouten hatt frimerke på Kurtovic – men klarer det ikke bedre enn at Kurtovic selv setter inn 4-9.

15.00: Molid scorer fra straffemerket når Kurtovic blir tatt. To minutter i overtall for LHK etter straffekastet, men Tertnes er fulltallige igjen når Græsholt setter inn 3-8. Da tar Tertnes timeout.

12.00: Nok en Kurtovic-scoring, denne gangen en suser fra distanse. 3-6, LHK har fått en god åpning på kampen.

09.00: Kurtovic med ny straffescoring, etterfølger en Tertnes-redusering. 3-5.

06.00: Tertnes utlikner, men Breivang skyter i steget og setter sin andre, før Kurtovic ordner 2-4 på straffekast.

03.00: Kurtovic og Breivang sender LHK to mål foran, før VM-uttatte Skogrand reduserer for vertene. 1-2.

00.00: Kampen er i gang.

Før kampen:

Det er et redusert LHK-mannskap som i kveld er i Bergen for semifinalemøtet med Tertnes. Trener Tor Odvar Moen forteller nemlig at bare 12 spillere entret flyet tidligere tirsdag.

- Nora er på en utredning i Oslo i dag og spiller ikke. Det gjør heller ikke Anja og Thea. Thea er på MR-undersøkelse i dag, og vi må avvente resultatene fra den. Anja er det dog kanskje håp om kan bli med til Russland i helga. Det ser nemlig ikke helt håpløst ut for hennes del, forteller Moen.

Les også:  Thea Mørk og Anja Hammerseng-Edin skadet i LHK-seier

Førstkommende lørdag venter som kjent gruppefinalen i Champions League mot Katrine Lundes Rostov-Don. Lunde som altså ble VM-vraket tidligere tirsdag.

Skulle Tor Odvar Moens jenter trosse skadeproblemene og overvinne laget som er nummer to i Grundigligaen, vil klubben være klar for sin 14. strake cupfinale. De foregående 13 har endt med 12 seirer. Totalt har LHK 15 cuptitler i beltet.

Lagene møttes også i serien i september. Det endte med timålsseier til LHK i Boligmappa Arena.

Les også: Larvik slo Tertnes 38 - 28

Les også: Stange tilbake på banen etter 13 måneders skademareritt

I den andre semifinalen gjør Glassverket og Molde opp om retten til å spille i Nadderud Arena 30. desember. Også den kampen spilles i dag.

Glassverket har to NM-triumfer fra tidligere, en utendørs og en innendørs, etter å ha vært i tre finaler. Molde har aldri tidligere vært i en cupfinale.

Tertnes har maktet å ta seg til finale to ganger, men har tapt begge. Senest mot LHK i 2013/2014-sesongen.