Sjekk hvem som er tilbake i LHK

TILBAKE: Amanda Kurtovic er klar for nok en periode i LHK.

TILBAKE: Amanda Kurtovic er klar for nok en periode i LHK. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå er det endelig bekreftet: Amanda Kurtovic er klar for sin tredje periode i Larvik Håndballklubb.

DEL

LHK og spilleren selv bekrefter at 23-åringen er tilbake i klubben etter tre år i Viborg og Oppsal.

Les også: Kurtovic skal være klar for LHK

– Det kjennes veldig bra. Når man får tilbud fra verdens beste klubb er det vanskelig å takke nei. Jeg gleder meg til å komme i gang, men det skal bli deilig med en liten ferie først, sier Kurtovic til Østlands-Posten.

Kan spille hvor som helst

Nå håper hun å bidra til mer sølvtøy til klubben. Og som en anvendelig spiller har hun ingen store preferanser rundt hvilken posisjon hun helst vil få sjansen i.

Les også: Klappet og klart for Kurtovic?

– Jeg er en potet og kan spille litt overalt. Det er en kvalitet jeg kan bringe inn i laget. Jeg kan spille alt fra midtback til høyrekant. Jeg er fornøyd uansett om jeg får spille venstreback eller høyrekan, og må bare ta vare på den tiden jeg får og bidra maksimalt, sier hun.

Forlot klubben i 2012

I 2012 forlot Kurtovic plutselig LHK til fordel for Viborg. Hun forklarer avskjeden med at hun ville ha mer spilletid. Oppholdet i Danmark ble imidlertid et skademareritt, men Sandefjord-jenta angrer ikke på at hun tok sjansen.

Les også: – Trist, men ikke siste gang

– Jeg følte at jeg skulle komme meg litt videre og måtte tenke litt på spilletid og sånne ting. Jeg fikk et bra sportslig tilbud fra Viborg, sier hun.

– Det snudde fort fra en drøm til et marerittopphold. Men jeg angrer ikke på det. Det var den beste avgjørelsen for meg da, akkurat som Larvik er den beste avgjørelsen for meg nå.

Har lyst til å bli lenge

I fjor var hun tilbake i norsk eliteserie og Oppsal, hvor hun fikk få fart på karrieren igjen. Kurtovic scoret 44 mål på 12 kamper i serien, i tillegg til 16 mål på to sluttspillkamper sist sesong.

Les også: Kurtovic går til Viborg

– Jeg var langt nede etter skaden, og det var viktig for meg å komme til en klubb hvor jeg fikk spille mye og hadde muligheten til å feile. Det fikk jeg i Oppsal, og det er jeg evig takknemlig for. Uten den hadde jeg mest sannsynlig ikke vært Larvik-spiller nå.

Nå ønsker hun å være med på å sette preg på klubben i årene som kommer.

– Jeg har lyst til å være her i flere år hvis det er mulig. Presterer jeg godt nok og fortjener å være her, har jeg lyst til å være her i lengre tid, forsikrer hun.

– Kanskje den beste høyresiden i Europa

Kurtovic blir LHKs andre signering denne sesongen etter Jenny Osnes Græsholt, som kom fra Nordstrand. Dermed er de de to keivhendte spillerne Larvik HK måtte ha, i boks.

LHK-trener Tor Odvar Moen er godt fornøyd med tilveksten.

– Med Kurtovic har vi fått på plass en høyreside som jeg tror kanskje ingen i Europa kan matche, sier han.

– Hun er en av de beste venstrehendte spillerne som beveger seg rundt, så jeg er kjempefornøyd med å få hun på plass. Hun er en spillertype som har satt seg i stand igjen til å prestere på høyt nivå etter en tung periode. Det er mange muligheter med henne i måten å spille på, så jeg synes vi har kommet godt ut av den situasjonen som oppstod.

Neppe flere inn

Moen sier at han ikke regner med at det kommer flere spillere utenfra til LHK denne sommeren.

– Vi er styrt av økonomi og den biten, så vi har ikke noe mer spillerom, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags