Torsdag ble det klart at venstrekanten ikke er ferdig med sin tid i Larvik HK. Thea Mørk har vært i Larvik HK siden sesongen 2010/11 da hun ble gjenforent med Nora Mørk etter at de hadde vært fra hverandre en sesong. I 2013 forlenget hun og søsteren kontraktene sine med tre sesonger på selve bursdagen deres. Neste sesong går Nora til Györ, mens Thea har bestemt seg for å ta minst ett år til i Larvik.

– Jeg er veldig fornøyd med valget nå. Det har vært en del å tenke på, men jeg føler meg trygg på at det er riktig, forteller 24-åringen.

Jeg får komme meg på landslaget så jeg i hvert fall møter Nora en gang i måneden på samling.

Thea Mørk

 

Det som har vært å tenke på er blant annet situasjonen til tvillingsøsteren, men til sjuende og sist var det et valg om hennes eget beste og egen utvikling.

– Og det er her i Larvik i trygge omgivelser med god konkurranse og høyt nivå på kampene. Jeg føler meg trygg her, sier Mørk som har avslått tilbud fra flere andre klubber.

– Det ene tilbudet var ganske aktuelt, men det jeg har her veier tyngre.

Selv om det er lenge til, så har hun allerede tenkt en del tanker på hvordan tilværelsen blir neste sesong, uten søsteren.

Thea Mørk

Født: 5.4.1991

Begynte å spille håndball for Bækkelaget som 5-åring.

Tidligere klubber: Bækkelaget, Aalborg, Njård

Meritter med LHK: 5 seriegull, 4 NM-gull, 4 sluttspill, 1 Champions League-gull

 

– Jeg gruer meg til det, men det er heldigvis lenge til ennå.

Thea har siden hun kom til Larvik spilt seg opp til en stadig større rolle på sin posisjon og hun har flere ganger vært inne i landslagsdiskusjonen. Dessverre for hennes del har også skader forfulgt henne opp gjennom årene.

I februar 2014 tok hun korsbåndet for andre gang og måtte i gang med en lang og tung opptrening. Under cupfinalen ved årsskiftet var hun tilbake etter imponerende opptrening. Da kom hun innpå og var trolig banens lykkeligste da hun også scoret et mål i comebacket.

Akkurat nå er Mørk plaget med en skulderskade etter at hun fikk den ut av ledd i en av de siste kampene før mesterskapspausen.

– Det går bra. Det er snakk om et par uker til for skulderens del så er det helt på stell.

For trener Tor Odvar Moen er Mørks kontraktforlengelse perfekte nyheter før jul og helt i tråd med ønsket om å beholde en kjerne i laget, særlig når de nå mister Nora Mørk fra neste sesong.

– Thea begynner å bli en av de vi har vært avhengig av å ha her. Spillere som har fått kulturen. Thea er også en av dem som har landslagsambisjoner og det er bra. I tillegg er hun viktig for gruppa. Ikke like tydelig i volum når hun mener noe, men hun mener noe og har tanker om hvordan ting bør gjøres. Vi beholder mange gode egenskaper, sier Moen.

Daglig leder Per Christian Andersen forteller at de ideelt sett skulle likt å kunne tegne en lengre kontrakt for en spiller som Thea, men han opplever det ikke som en stor problemstilling at de må forholde seg til håndballforbundets rammer, om et år av gangen for kontraktsforlengelser.

– Vi kan lage gode intensjonsavtaler og være tydelige på hva vi vil, sier Andersen.

Og Mørk selv sier at en ettårsavtale er helt greit på det nåværende tidspunkt. Ydmyk som hun er forteller hun at hun var glad til for å få et kontraktstilbud fra klubben.