Blant dem var Hans Berge (14). Han bor én kilometer unna stupebrettet, og når det er varmt ute, bruker han plassen hyppig.

Det er kjedelig å miste badeplassen som ikke er så langt unna. Jeg har badet der siden jeg var liten, og de siste årene har jeg vært der mye sammen med den ene kompisen min, sier Berge.


– Farlig

I slutten av juni skrev Berge og kompisen et brev til Larvik kommune, der de blant annet fortalte at de aldri har opplevd noe problem ved stupebrettet. Han avslutter brevet med en tydelig beskjed til kommunen:

«Dere ødelegger for oss ungdommer!»

I svarbrevet Berge fikk fra Larvik kommune, skriver rådgiver for park og friområder i Larvik kommune, Ragnar Kløverød, følgende:

«Stupebrettet ved Huestranda er fjernet av to grunner: 1. Ut fra en risikovurdering var dette det farligste stupebrettet i de friområdene kommunen forvalter. 2. Stupebrettet var i såpass dårlig forfatning at det måtte gjøres noe uansett. Det er for øvrig kommuner som har fjernet samtlige av sine stupebrett på grunn av risiko, da gjerne etter at det har skjedd alvorlige ulykker.»

LES OGSÅ: Erna nekter å kalle det et amnesti: – Man må ha noen prinsipper

Ikke enig

Er du enig i svaret du fikk fra Larvik kommune?

Nei, egentlig ikke. I alle år som jeg har badet der, har jeg aldri hørt at det har skjedd en ulykke. Det burde stå et skilt ved siden av stupebrettet, der det opplyses at man skal hoppe til venstre og ikke til høyre. Men det er nesten bare lokale som bader der, og alle vi vet at man skal hoppe til venstre, siden det er der det er dypest, svarer Berge.

Nå som stupebrettet på Huestranda har blitt fjernet, håper Berge at Larvik kommune kan sette opp et nytt.

– Når de tar ned et stupebrett, synes jeg de kan sette opp et nytt, bare at det peker mer ut mot venstre. Det er ikke like gøy å bade inne på stranda, og etter at de fjernet stupebrettet tidligere i sommer, har vi måttet finne nye steder å bade. Det har ofte vært steder der det har vært stappfullt med folk, sier Berge.

Stor interesse

Det er flere som har sendt inn brev til Larvik kommune angående stupebrettet på Huestranda. I det ene svarbrevet Ragnar Kløverød har skrevet, skriver han blant annet:

Det foreligger ikke planer om å sette opp stupebrettet på Huestranda igjen.

Da ØP ringer Ragnar Kløverød, utelukker han imidlertid ikke et nytt stupebrett likevel.

Vi ser at det er stor interesse for at det skal bli satt opp et nytt stupebrett. Vi skal se om det er en mulighet, men det er såpass grunt på stedet at det kan bli noe utfordrende å finne en trygg plassering av et eventuelt nytt stupebrett, sier han.