Det er ikke lenge siden ØP skrev om eiendomsutvikleren Petter Haakestad, som er involvert i et stort logistikkprosjekt på Ringdalskogen.

Men Haakestad og hans firma JVH eiendom AS – som han eier sammen med Anders Juul-Vadem – er også opptatt av logistikk på privatbolig-nivå.

– Det er veldig mange som har litt for mye ting, kanskje fordi de arver noe, eller fordi de flytter fra enebolig til en leilighet. Da kan et minilager være løsningen. Vi har inntrykk av at dette er noe folk har bruk for, sier Haakestad.

Trenger kun egen hengelås

Nå har de satt opp et nytt bygg i enden av Skiringssalsgata på Torstrand.

– Her har vi 112 flunkende nye boder. Vi satser på to forskjellige størrelser: 6 og 12 kvadratmeter. Det er de størrelsene som vi mener er mest funksjonelle, og som treffer de fleste behov.

LES OGSÅ: Er stolt av prosjektet som vil koste over 100 millioner kroner når det står ferdig: – Snart begynner noe å reise seg her

Å leie et minilager er en helautomatisk prosess.

– Det eneste man trenger selv, er en hengelås. Ellers gjør man alt med en app som man laster ned til telefonen. Her kan man komme og gå 24 timer i døgnet. Alt ligger til rette for å laste inn eller hente ut ting man oppbevarer.

Bransje i vekst

Og de har vært nøye på sikkerheten.

– Her er det overvåking med kameraer som går direkte til sikkerhetsleverandøren. Det skal være så trygt som det kan få blitt.

– Hvordan fungerer det med forsikring om ulykken likevel skulle være ute?

– Forsikring må den enkelte leietaker ta med sitt forsikringsselskap. Men i mange tilfeller vil det være sånn at eiendeler som oppbevares her, automatisk er en del av innboforsikringen. Men det må hver enkelt kunde sørge for å sjekke selv.

Minilagerbransjen er for øvrig en bransje i sterk vekst også i Larvik, og både større og mindre profesjonelle tilbydere er allerede etablert i distriktet.