Gunnar Nordby og Per Arne Theodorsen har vært med helt siden klubben Fokus Larvik tok initiativ til å arrangere konserter på Bøkkerfjellet første gang i 2005. Fokus Larvik har som formål å stå for noe positivt i Larvik. De skal hjelpe folk som trenger det, og får sine inntekter blant annet fra Allsang på Bøkker’n og de såkalte fokusbenkene.

Bildeserie

Allsang på Bøkkerfjellet - ser du noen du kjenner?

– Vi har hatt allsang i omtrent 14 år, med ett til to arrangementer hvert år. Det ble ikke noe under pandemien, men så fortsatte vi. I år håper vi på rundt 400 gjester, sier Gunnar Nordby like før arrangementet starter.

LES OGSÅ: Flere reagerer på det som har skjedd med utsikten her: – En sjokkopplevelse

2,6 millioner kroner

Scenen var det de selv som snekret i fjor. I år får de som vanlig besøk av Honolulu Trio, og i år fikk de besøk av mannskoret Svennerskum.

Selve arrangementet er gratis, mens sangheftene koster penger, samt at arrangørene selger lodd:

– I løpet av årene vi har eksistert så har vi delt ut 2,6 millioner kroner til dem som trenger det mest i Larvik, sier Gunnar.

Han føler at Fokus Larvik har en veldig god standing i næringslivet i Larvik:

– Det gjør at vi kan jobbe med veldedighet. Nå har vi rundt 190 røde benker i Larvik, der man kan sponse sponsorplass. Alt dette går inn i potten som gjør at styret vårt kan støtte dem som trenger det, fortsetter Gunnar.

Mot utenforskap

Per Arne Theodorsen sier at Fokus Larvik får mange forespørsler fra folk som trenger hjelp. De er spent på hvor mye penger de klarer å få inn i kveld.

– Vi får mange forespørsler. Det er snakk om barn, unge, eldre, syke. Fra barnevernet, for eksempel. Nå er også Ukraina aktuelt, og vi føler at vi har en veldig god standing i næringslivet i Larvik, sier Per Arne.

I tillegg gir de matkuponger til helsestasjonene, som igjen fordeler videre.

– Det er klart at det må være veldig nyttig for de enkelte som har behov. Det er viktig arbeid, og dette er vårt bidrag, legger Per Arne til.

– Allsang på Bøkkerfjellet er et fint tilbud til dem som kommer hit. Dette gleder publikum, og inntektene fra publikum går videre og kan glede noen som virkelig trenger det, tilføyer Gunnar.

LES OGSÅ: Påsken gikk fra fortvilelse til stor glede: – Vi fikk hakeslepp da vi gikk inn på Vipps