Har du et 17. mai minne du aldri glemmer?

Kristian Bålsrød og David Morris Blikstad oppfordrer folk til å skru på minnebanken og dele de beste 17. mai minnene de har.

DEL

Forrige uke kom nyheten om at 17. mai-komiteen planlegger et kjempestort digitalt stunt som vil gå inn i historiebøkene.

Galleriet i Bølgen er for tiden gjort om til et 17. mai-kontor, og på store ark begynner konturene av en helt annerledes markering å tegne seg.

– Nå har vi muligheten til å gjøre noe vi ikke har hatt mulighet til før. Målet er å gjøre dette til en dag vi aldri glemmer og lage en skikkelig bra tv-sending, men vi trenger hjelp fra innbyggerne i Larvik, sier Kristian Bålsrød.

De tapte barnas trapp

Det første de ber om er at folk trekker fram de beste 17. mai minnene de har.

– Nå leter vi etter historier. Er det noe jeg er glad i så er det historiene til folk, sier Kristian Bålsrød.

Selv har han mange minner fra 17. mai, og det er spesielt én historie fra barndommen som har festet seg.

– Jeg var rundt fem år, og kom bort fra foreldrene mine i Bøkeskogen. Plutselig sto jeg der alene i folkemylderet i Bøkeskogen. Alt jeg så var bunader og dressjakker i et kaos av mennesker, forteller han.

STERKE FØLELSER: Kristian Bålrsrød glemmer aldri da han som 5-åring kom vekk fra foreldrene i Bøkeskogen, og ble stående alene i folkemyldreret.  Nå vil han høre ditt sterkeste 17.mai-minne.

STERKE FØLELSER: Kristian Bålrsrød glemmer aldri da han som 5-åring kom vekk fra foreldrene i Bøkeskogen, og ble stående alene i folkemyldreret. Nå vil han høre ditt sterkeste 17.mai-minne. Foto:

Han minnes at han en voksenperson tok han med til trappa bak den store scenen.

– Jeg tenker på den trappa som «de tapte barns trapp». Der var det 6–7 andre barn som også hadde kommet bort fra foreldrene sine. Fra scenen fikk konferansieren etterlyst foreldrene til Kristian på 5 år.

Da bremsene sviktet

David Morris Blikstad har også et 17. mai-minne som har festet seg til evig tid. Det var i russetiden, og han og noen kamerater hadde vært på fest i Kilen. David var sjåfør og hadde vært i Sandefjord og hentet noen folk, før de skulle til Bøkkerfjellet for å se salutten.

– Vi kom ned Herregårdsbakken og skulle svinge til høyre. Men på veien ned, så reagerte ikke bremsene. Jeg tenkte at jeg må prøve ikke å krasje i noe, og klarte å svinge til venstre på innsiden av rundkjøringa mot Torstrand, forteller han.

Klokka var vel 5 på morran, og heldigvis var det verken biler eller folk i gata akkurat der og da.

– Det gikk bra, men kunne gått skikkelig ille. Jeg parkerte russebilen og kjørte den aldri igjen. Vi rakk å komme oss til Bøkkern og salutten, legger han til.

HER SVIKTET BREMSENE: David Morris Blikstad (36) glemmer aldri 17.mai da bremsene på russebilen sviktet på vei ned Herregårdsbakken.

HER SVIKTET BREMSENE: David Morris Blikstad (36) glemmer aldri 17.mai da bremsene på russebilen sviktet på vei ned Herregårdsbakken. Foto:

Send inn din historie!

Kristian Bålsrød og David Morris Blikstad gleder seg til å lage en annerledes 17. mai.

– I år har vi tidenes sjanse til å gjøre noe helt annerledes på 17. mai. Vi har blitt en skikkelig fin redaksjon med folk fra NRK, ØP, Morris Media, Bølgen og 17. mai komiteen, forteller Bålsrød.

– Men det er ikke vi som skal lage 17. mai, det er folk der ute! Så send inn din historie. I løpet av uka vil vi fortelle om flere spennende innslag, som vi trenger hjelp fra Larviks befolkning til å lage.

Har du et 17. mai minne du aldri glemmer? Send mail til larvik17mai@gmail.com, send sms til 92207002 eller fyll ut skjemaet i saken.

Artikkeltags