– Oppskriften for meg har vært en rolig start på dagen. Kaffe og morgenbad før vi åpner har vært hellig.

Tone Gyrid Nilsen har egentlig fri, men prater i telefonen og åpner samtidig døra for et par kunder som vil inn i butikken og galleriet bak iskiosken.

– Men lange arbeidsdager er ikke noe stort problem for meg, helt ærlig. Jeg var rimelig innstilt på at dette kom til å bli en travel sommer.

– Hvor sliten er du da, på en skala fra en til ti?

– Jeg kan vel strekke meg til å si at 70 prosent av batteriet er brukt opp. Men gi meg et par dager med litt fjellturer nå, så er jeg tilbake.

Hjem

I mars kjøpte Tone Gyrid Nilsen huset på bryggekanten med næringslokaler i første etasje. I utgangspunktet lette hun etter bolig, men fikk en umiddelbar følelse av noe hjemlig da bygget med integrert iskiosk og butikklokale ble lagt ut for salg. Kiosken åpnet hun en måned etter overtakelse. Boligen i andre etasje er pusset opp.

– Jeg jobber med eiendom og er gullsmed av utdannelse, men har aldri drevet noe selv på denne måten før, sier hun.

– Selvfølgelig var jeg spent på hvordan det skulle bli.

Nå har det gått en varm sommer og Tone Gyrid Nilsen har falt på plass i både hus og jobb.

Jeg har vært heldig og fått med meg en stor gjeng med unge og flinke folk som virkelig har stått på. Det å få være sjefen deres har jeg tatt på største alvor.

Tone Gyrid Nilsen

– Det har gått som forventet vil jeg si. Full trøkk i kiosken og godt med besøk i butikken hvor vi har hatt kunstutstillinger samt utsalg av klær og interiør.

– Er det noe som har overrasket deg?

– Jeg tror faktisk ikke vi har hatt noen store overraskelser. Jeg har vært heldig og fått med meg en stor gjeng med unge og flinke folk som virkelig har stått på. Det å få være sjefen deres har jeg tatt på største alvor.

Taktskifte

Med halvannen dag unntak, har hun i snitt vært på jobb fjorten timer hver dag i sommer.

– Jeg bor jo her, så jeg er på en måte alltid tilgjengelig. Det har jeg også ønsket å være. Jeg har kost meg med dette.

– Hvordan er det nå da, når turistene vender hjem igjen?

– Jeg er ikke sånn kjempeglad i overganger, sier Tone Gyrid Nilsen.

– Og vi merka det den søndagen fellesferien var over. Det ble mer og mer stille. Jeg må nok venne meg litt til de skiftene.

– Nå skal du ha ferie da kanskje?

– Jeg er ikke så veldig god på å ta lange strekk fri i grunnen, men jeg skal en tur på fjellet. Samtidig er jeg i full gang med mange fine planer her nede på brygga framover. Det kan vi gjerne snakke mer om neste gang.

Les også

Husdrømmen tok en uventet vending for Tone: – Noen ganger skjer livet, og du må bare henge på