Gå til sidens hovedinnhold

Har laget julenatursti for store og små

Ved Svarstad kirke kan du i år gå «Veien til Betlehem».

Det er en «Julenatursti», en vandring gjennom Juleevangeliet. Stien starter ved det store juletreet på parkeringsplassen, og så er det en runde i området rundt kirka. Underveis er der 9 poster, hvor du kan lese korte vers fra Juleevangeliet og hvor det også er illustrasjoner. Naturstien passer både for barn og voksne. Vi håper at dette kan være til glede og læring for barnehager, skole og mange andre i dagene fremover. Tanken er at dette henger ute frem til nyttår.

Ideen om denne naturstien kom, da vi måtte tenke annerledes i denne pandemitiden, når det er vanskelig å samles for mange innendørs.

Vi håper at dette kan gi en god «Juleopplevelse», og så er det også bra å ha noe som ikke er styrt av åpningstid. Vandringen er merket med reflekser, så den kan godt benyttes om kvelden også, ved hjelp av en lommelykt.

Det viktigste med denne stien er «Det glade budskapet», i en tid som er preget av en del dystre ting.

«Jeg forkynner en stor glede til alt folket», sa engelen til gjeterne på Betlehemsmarken den første Julenatten. Da fikk gjeterne høre om Jesus som ønsker å skape fred i våre hjerter. Gjeterne løp av gårde mot stallen for å finne dette barnet. Naturstien vår ender da også opp ved stallen.

Så hvis du er i nærheten av Svarstad, så anbefaler vi denne lille gåturen i kirkeområdet. Men enten du bor i Svarstad eller en helt annen plass, så kan du gå «Veien til Betlehem» i eget liv. Den veien handler om å finne Jesus i Bibelen og å søke fellesskap med Jesus gjennom bønn. Det kan gi Deg en god fred i livet, og det gir også evig liv.

Kirken i Lardal ønsker Deg en god adventstid og en fredfull Jul med Guds rike velsignelse!

Kommentarer til denne saken