Gå til sidens hovedinnhold

Har politikerne de seneste årene lovet så altfor mye?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I helsepolitikken skulle folk få «styre smertepumpa si selv» og kreftmedisiner og behandling « skreddersys» individet. Diskriminering skulle ikke skje og utdanning for alle uavhengig av økonomiske bakgrunn. Vi husker paroler som «arbeid for alle» og valgfritt sykehustilbud.

Man forstår jo noen av de store dilemma og at nå står vi i situasjon der så mange kriser virker forsterkende på hverandre?

Er det sannsynlig at mange mennesker allerede når de første signalene kom om økt beredskap i samfunnet kom i mediene at mange som kanskje på grunn av økt sosial kontroll i samfunnet intuitivt oppfattet at de selv var å tenke på som»; lite attraktiv arbeidskraft» og kanskje derfor svært tidlig inntok « selvpålagt isolasjon"? Kanskje mange alt har vært gjennom « første omgang» av sykdommen alkerede? Nå forstår man jo at naturlig immunitet ikke inntrer ved dette viruset og vaksine vil kunne trygge situasjonen om mulig innfrir forventningene.

Er det også mulig at mange akkurat nå kan utsettes for feilmedisinering da oppfølging av fastlegen ikke så lett å få til som ellers? Mange blir mye overlatt til hjelp fra de nærmeste også med mer medisinsk faglige spørsmål? Krisene går hardest ut over de ikke- funksjonsfriske blant oss mer enn noen gang?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.