Koronavarianten omikron BA.5 er i ferd med å bli dominerende og sprer seg enda raskere enn tidligere varianter. Her i Norge er vi på vei inn i en sommerbølge med økt smitte, og FHI anbefaler nå en ny oppfriskningsdose for personer over 75 år og sykehjemsbeboere.

– Tidligere i år har det vært et tilbud til alle over 80 år, men dette er nå endret til en anbefaling for alle over 75 år, sier Cecilie Lyngra Seierstad, vaksinekoordinator i Larvik kommune, til kommunens egen nettside.

Slik får du din vaksine

Ønsker man å motta det beskyttende stikket allerede nå, skal det være gode muligheter for det. Larvik kommune vaksinerer nemlig gjennom hele sommeren.

Fra midten av juli vil kommunen sende ut SMS til alle over 75 år som bor hjemme for å kartlegge hvem som ønsker den siste oppfriskningsdosen (også kjent som dose 4). På samme måte som tidligere vaksinasjonsrunder, vil de som takker ja via SMS automatisk få tildelt time.

Det er også mulig å ringe vaksinasjonstelefonen for å bestille time. Nummeret dit er 33 17 26 04.

To dager i uka fra uke 29

Vaksinasjonene gjennomføres onsdager i Byskogveien 5 mellom klokken 09.00 og 15.00. Fra uke 29 økes det til to dager i uka, med vaksinasjoner både onsdager og torsdager i samme tidsrom.

Minimumsintervallet mellom første og andre oppfriskningsdose (dose 3 og 4) er fire måneder. De som bor på sykehjem, vil bli vaksinert der de er.

Til høsten er det trolig de over 65 som står for tur, samt personer i alderen 18–64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp. Denne gruppen vil trolig få tilbud om oppfriskningsdosen fra 1. september.