Gå til sidens hovedinnhold

Har skapt et enda bedre paradis på Gon: – Dette er for barna

Larvik Juvente er i ferd med å gjøre den populære stranda i Gonsbukta enda mer tilgjengelig. Ved hjelp av midler fra Sparebankstiftelsen DNB har de klart å restaurere fundamentene til badebrygga og laget en krabbefiskebrygge på den ene moloen i Gonsbukta.

I påsken fikk Larvik Juvente overrakt sjekken med 250.000 fra Marit Kaupang Klewe i Sparebankstiftelsen DNB. Da var krabbefiskebrygga nesten ferdig, det mangler kun en treplatting på det øverste trinnet.

– Dette er laget til barna, understreker byggekomiteens representanter Jan Andreas Meyer og Knut Hjalmar Gulliksen, begge fra Larvik Juvente.

Krabbefiske

Det skal imidlertid være fristende for både ungdom og voksne å slå seg ned her nå, men her skal kun barna boltre seg – det er deres lekeplass.

– Voksne kan bli med i følge med barna, og nå er det lettere for bestefar og bestemor å være med helt ut på moloen. Her skal det fiskes krabber og lekes. Brygga skal også kunne brukes av lekebåter og ellers hva barn måtte finne på, sier Meyer.

Badebrygga er også gjort sikrere. Fundamentene som den sto på var nærmere 40 år gamle, og svært slitt. Nå holder den i minst 40 år til. Badebrygga er populær og på en god sommerdag fylles brygga fort opp av ungdom og voksne. Det er Larvik Juvente som eier og har etablert den og de tar den opp hver høst og setter den ut igjen før sommeren.

Det var fra tildelingen i fjor vår at Larvik Juvente fikk midlene. Det måtte søkes kommunen om å etablere krabbebrygga, og i februar i år sa planutvalget ja til tiltaket.

Tildeling i mai

– Vi hadde planene klare, og satte umiddelbart i gang slik at dette står ferdig til denne sommeren, som vi håper blir litt mer normal, sier Gulliksen, – og vi gleder oss til å se barna ta den i bruk.

Det er entreprenør Arne Rød & Co AS som har utført arbeidet.

Sparebankstiftelsen DNB er i ferd med å behandle søknadene som har kommet inn innen 1. februar. Tildelingen skjer i mai og det er nok mange spente som venter på svar på sitt tiltak. Neste søknad på prosjekter er 1. september 2021. Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet i 2002, og har siden starten bidratt med over seks milliarder kroner til allmennyttige formål.

Larviksamfunnet har siden starten mottatt store deler av denne summen. De heier på alle gode prosjekter og ett av dem ser vi nå resultatet av i Gonsbukta.

Larvik Juvente

■ Larvik Juvente tidligere Larvik og Omegns Godtemplarungdomslag.

■ Juvente er en organisasjon av, for og med ungdom som ønsker en verden basert på menneskeverd og solidaritet der rusmidler ikke skaper problemer.

■ Gjennom arbeidet med rusforebygging og ruspolitikk er ønsket å skape gode, trygge og inkluderende ungdomsmiljøer over hele landet. Juvente er partipolitisk uavhengig og livssynsnøytral.

Kjøpte Goneiendommen, den gang 72 mål, i 1929.

Har ikke aktivt ungdomslag nå, driver camping og forvalter eiendommen.

Kommentarer til denne saken