Da 26-åringen fra Larvik ble arrestert en lørdagskveld i juni mistenkt for vold, dro politiet hjem til ham i Larvik sentrum for å ransake leiligheten han bodde i.

Der fant de litt annet enn sot i pipa.

LES OGSÅ: Larvik-mann skal ha gått til angrep på stedatteren sin

Oppi pipa fant politiet nemlig en stor klump med hasj, som viste seg å veie 67,74 gram. Sammen med narkotikaen lå også en sammenrullet bunt med penger - i alt 8.200 kroner.

«Lånte» 100 gram hasj

Voldssaken mot Larvik-mannen ble senere henlagt, men narkotikaen de hadde funnet hjemme hos ham, var det verre med.

Da 26-åringen møtte i Larvik tingrett nylig, forklarte han at han hadde lånt klumpen med hasj av kjente. Akkurat hvem det var, ville han ikke si.

LES OGSÅ: Fengslet i fire uker etter at han viste fram pistol i butikk – var allerede siktet for vold, innbrudd, bedrageri og tyverier

Han innrømmet at han hadde røykt hasj hver dag på denne tiden, og at «lånet» opprinnelig omfattet av 100 gram hasj.

For 18-åringen gikk det i ett med innbrudd, narkosalg, ran, biltyveri og narkotika 

Pengene fikk han tilbake etter å ha overbevist politiet om at de stammet fra ordentlig arbeid - og ikke narkosalg.

Mer hasj

Litt over tre måneder senere havnet politiet igjen i leiligheten til 26-åringen. Larvik-patruljen var på jakt etter en ettersøkt person og hadde fått nyss om at han kunne befinne seg der.

Politiet banket på flere dører uten svar, og da de fant en ulåst dør, kom de inn i leiligheten til 26-åringen. Der var det ingen hjemme, men på ei seng fant de ei plate hasj ligge åpenlyst, samt ei mappe med 15 piller og 6.500 kroner i 500-lapper.

Ikke hans hasj

«Det er ikke mitt», skal mannen ha fortalt i retten da han måtte forklare seg om funnet - i alt 97 gram hasj.

LES OGSÅ: Tysker hadde hasj i trusa

Han hevdet andre personer i narkotikamiljøet skal ha hatt tilhold der. Forsvarer mente også at noen kunne ha blitt skremt av politiet og stukket av - og latt hasjen ligge framme på senga.

Retten trodde ikke så mye på 26-åringens forklaring, men han ble likevel kun dømt for medvirkning til oppbevaring av hasjen, ettersom han erkjente at han visste at noen hadde hasj hos ham.

26-åringen ble dømt til 75 dagers fengsel. Han må betale saksomkostninger på 1.000 kroner. Dommen mot ham var enstemmig.