Historielag med over 600 medlemmer

STOR INNSATS: Lagets formann, Asbjørg Holt Samuelsen, har overrakt blomster til gjenvalgt sekretær Egil Hem.

STOR INNSATS: Lagets formann, Asbjørg Holt Samuelsen, har overrakt blomster til gjenvalgt sekretær Egil Hem.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det drives fortsatt godt i Hedrum historielag, og planlegging av en utvideløse av hoevdbygget på Hedrum bygdetun går for fullt.

DEL

Årsberetningen for Hedrum historielag vitner om høy aktivitet hele året. På Hedrum bygdetun er mange forskjellige arbeidsgrupper i sving, så som gjenstandsgruppe, bildegruppe, arkivgruppe og slektsgranskingsgruppe. På husflidsfronten er det kurs innen flisefatfletting, treskjæring, veving, knivlaging og maling. Ei gruppe arbeider med å samle enda mer stoff om bygdekunstneren Hans Holmen.

Om sommeren er det full guffe på bygdetunet, og turer til spennende steder i bygda. 10 av Hedrums kulturminner blir ivaretatt av frivillige blant de over 600 medlemmene i historielaget. Tunkomiteen sørger for at bygdetunet til ei hver tid er i topp stand.

569 elever fra Larvikskolene besøkte bygdetunet sist vår, og fikk ei innføring i hvordan folk levde før. Historielagets hjemmeside gir ei god dekning av alle aktivitetene i laget. Totalt besøkstall for alle aktivitetene i 2017 ble ca 15500. Økonomien er under kontroll. Omsetningen i 2017 endte på kr. 827 000,-, med et lite overskudd.

Det arbeides med en større utvidelse av hovedbygget på bygdetunet. Årsmøtet gikk inn for å bevilge kr. 40 000,- til arkitektbistand for et forprosjekt.

På årsmøtet gikk Solveig Hvaal Støvland og Yngve Bordøy, samt varamedlem Hanne Gade Ringdal ut av styret. Nye styremedlemmer ble Toril Utklev og Jan Erik Kristiansen. Nytt varamedlem til styret ble Hans Olav Lunde.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.