Sprengt kapasitet på Hedrum bygdetun - nå kan det bli utvidelse

Artikkelen er over 2 år gammel

Hedrum historielag står ved en skillevei. Skal de redusere aktiviteten på Hedrum bygdetun, eller bygge ut? For nå er kapasiteten er sprengt.

DEL

Det er med dette som bakteppe det kalles inn til medlemsmøte torsdag 12. oktober. Styret har i lengre tid jobbet med utvidelsesplaner, og nå er det medlemmene som skal si sitt. Enten støtte opp om planene, og dermed ta på seg mer dugnad og øke lagets økonomi, eller holde på som nå og kanskje redusere aktiviteten.

Lokalene: Det kan være trangt i lokalene under poulære arrangementer. Her er lagets elder Asbjørg Holt Samuelsen flankert av Bjørn bergene og Kristian Røed under en av mange hyggelige kvelder.

Lokalene: Det kan være trangt i lokalene under poulære arrangementer. Her er lagets elder Asbjørg Holt Samuelsen flankert av Bjørn bergene og Kristian Røed under en av mange hyggelige kvelder. Foto:

Les mer: Hedrum bygdetun

Helt på grensa

– Hovedårsaken til at vi ser på dette er at det ofte kommer så mange mennesker på våre innendørs arrangementer, at vi ligger helt på grensa til det tillatte i forhold til brannforskriftene. Som det nok vil bli på søndag da det på månedens søndagskaffe blir et program om de gamle skolene i Hedrum. Da vet vi det kommer mye folk, og sjøl om vi gjør alt for å jenke det til, så er vi helt på grensa noen ganger, sir lagets leder Asbjørg Holt Samuelsen til ØP.

Og det er ikke bare flyktige ideer som blir lagt fram på torsdagens viktige medlemsmøte. Ei arbeidsgruppe innen styret har jobbet med saken i ett års tid, og det foreligger både skisser og økonomiske anslag.

Les mer: Var vitne til dødsulykke på hvalkokeriet: – Man kunne høre hylene hans på lang vei

Samlingssted: Det er i låven til venstre på bildet og ned mot Holfossveien det er tenkt å bygge ut.

Samlingssted: Det er i låven til venstre på bildet og ned mot Holfossveien det er tenkt å bygge ut. Foto:

 

Utvidelse i tre etasjer

– Det er snakk om en utvidelse på 10 x 12 meter i tre etasjer på det eksisterende bygget mot Holmfossveien. Et foreløpig prisoverslag viser at utbyggingen vil koste rundt 6 millioner. I tillegg til bedre og mer fleksible møtelokaler, garderober, lagerplass og et tekjøkken, ønsker vi også bedre plass til de museale samlingene vi har. Nå har vi ting lagret litt rundt om, og vi ønsker bedre plass til utstillinger. Særlig har vi lyst til å gjøre noe mer rundt hvalfangsthistorien, forteller Holt Samuelsen.

På spørsmål om hun regner med stor motstand til planene, så er svaret klart:

– Vi gjør ikke det. Styret går samlet inn for det, og med oss har vi et enstemmig vedtak fra fjorårets årsmøte om å jobbe med utvidelsesplaner. Men, det vil kreve mye dugnad og at vi får finansieringen på plass, sier hun.

Riss: Slik er låven på bygdetunet tenkt utvidet.

Riss: Slik er låven på bygdetunet tenkt utvidet. Foto:

Les mer:

Stor dugnadsinnsats

Hedrum historielag har i en årrekke vært en bærebjelke i det lokale foreningslivet. Laget har 640 medlemmer, og det er all grunn til å være stolt av at rundt halvparten er med på dugnader og arrangementer. Men, som de fleste andre lag og foreninger opplever de også langs Lågen at det er tungt å fylle opp alle arbeidslister. Og det er ikke få aktiviteter som laget står bak, både sommerstid og nå som høst og vinter tar over. Og alt basert på at frivillige stiller opp.

– Rent byggeteknisk skal det ikke by på problemer å utvide huset. Vi har allerede vært i kontakt med kommunen og fylket, så det ser ut til å gå greit. Men vi må ha med oss medlemmene, hvis ikke så skrinlegger vi det hele. Derfor er et viktig at mange møte opp torsdag kveld på bygdetunet, avslutter Asbjørg Holt Samuelsen.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags