Gå til sidens hovedinnhold

Slik så campingplassen ut torsdag morgen

Artikkelen er over 5 år gammel

Torsdag morgen fikk mange eiere av campingvogner og telt på Meløstranda ved Åsrumvannet i Hedrum i Larvik sjokk da de kom for å se etter vognene sine. Mange fant feriestedet sitt helt eller delvis under vann.

 

Bildeserie

Flom ved Meløstranda

 

– Jeg var her oppe og sjekket sent i går kveld, og da så det ikke så ille ut. Vannet var fortsatt 10 centimeter unna å gå over breddene, og det så ut til at det skulle gå bra. Men så fikk jeg en telefon tidlig på morgenen i dag, forteller Rolf Kristian Kuhne fra Stokke, som har campingvogn ved Meløstranda nord for Larvik for andre året på rad.

Fikk sjokk

Telefonen han fikk fra en av naboene på campingplassen fortalte at han burde ta seg en tur opp til campingen igjen så snart som mulig.

- Det var et trist syn som møtte meg. Både campingvogna, forteltet og verandaen sto så godt som under vann, og da var det bare å gå i gang med å forsøke å redde noen av eiendelene våre. Heldigvis har vi avsluttet sesongen her oppe, men en del står igjen i forteltet. Blant annet et kjøleskap og en kommode. Nå spørs det bare når jeg tør å gå inn i vogna. Håper jeg får reddet det meste, sier han.

Omfattende skader

Eier av campingplassen, som også har en svært populær badestrand, Johan Olaf Melø, sier til avisa at vannet denne gangen steg til mellom 3,5 og 4 meter over den normale vannstanden.

- Dette er den nest største flommen vi har hatt her. I 2007 steg vannet til rundt 4,5 meter over normal vannstand og skapte store ødeleggelser. Men også i år må vi nok regne med mye arbeid og at det er gjort store skader, sier Melø.

 

Flyttet vogner

20 av de 95 campingvognene som står plassert på Meløstranda camping står på det nederste nivået der flommen rammet natt til torsdag.

- Vi klarte å flytte en del av vognene i går kveld, men dessverre ble en del stående igjen. Mange av disse står nå helt eller delvis under vann, og har nok dessverre fått en del skader, sier han.

Årsaken til at Åsrumvannet stiger stå sterk ved kraftige regnperioder, er at Numedalslågen, som passerer rett ved vannet, stiger sterkt og presser vann inn i innsjøen. Nå sier Melø at vannføringen i elven trolig er på tilbakegang, og han håper snart nivået i Åsrumvannet synker igjen.

- Så får vi se hvilke skader som er gjort. Jeg er redd det er omfattende, sier han.

Blir nok her fortsatt

Arild Pedersen fra Tønsberg kom også opp for å se etter vogna si torsdag morgen. Også han fant den delvis under vann

- Noe er nok ødelagt, men forhåpentligvis ikke så mye. Jeg håper det ikke stiger mer nå slik at jeg må flytte vogna. Uansett er nok dette noe man må regne med her en gang i blant. Jeg har hatt vogn her i 20 år, og har opplevd flom tidligere. Dette er likevel et flott sted å være, og jeg kommer nok til å bli her i mange år ennå, på tross av flomfaren, sier han.

Se video og bildeserie fra Lågendalen torsdag nedenfor.

Bildeserie

Veldig vått i Lågendalen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.