Denne helgen gjennomførte foreningen nybegynnerkurs, samtidig seilte tre av juniorene regatta i U12 klassen under Vestfoldcup hos Brevik Seilforening. Selv om feriestart nærmer seg, trappes ikke aktiviteten i foreningen ned.

– Tvert imot blir det en aktiv sommer med mange hvite seil og flotte barn og unge på Ødegården i Viksfjord når sommerleirene våre snart begynner, smiler foreningens leder Egil Irgens Høeg.

Spente nybegynnere på kurs

Fredag fikk spente nybegynnere sitt første møte med optimistjolla. Den første dagen på kurset lærte deltakerne hvordan man rigger båten, og de tørrtrente i ei jolle på land. Dag to bar det derimot rett ut på vannet, og heldigvis uteble det varslede lyn- tordenværet. Læringskurven var bratt, og deltakerne imponerte.

Å kunne snu en kullseilet optimist er viktig, og alle fikk prøve seg på dette etter at juniorseiler Henry Kristoffersen (12) hadde demonstrert hvordan. Flere av barna syntes kullseiling var veldig gøy, og viste villig hvordan en båt skal snues da foreldre og besteforeldre kom for å hente etter trening første dag.

Søndag seilte nybegynnerne to økter, og de unge seilerne imponerte nok en gang med god kontroll på båtene under svampesisten. Selv om regnet kom på tampen av kurset, var det mange smil og gode mestringsopplevelser i Viksfjord denne helgen.

Kappseiling under uberegnelige forhold

Mens nybegynnerne prøvde seiling for første gang, seilte noen av foreningens juniorseilere Vestfoldcup. Lørdag var vindforholdene uberegnelige og det ble en lang dag for seilerne. Søndag var det heller ikke optimale forhold, men Brevik seilforening sørget for et strålende arrangement for store og små. Edvin Frenvik Lunde (10) fra Larvik seilforening sto på gjennom hele helgen, og fikk en fin 7. plass sammenlagt. Klubbkamerat Lars Midtvik Thorstensen (10) seilet jevnt godt i de fem racene og endte på 2. plass sammenlagt.

– Det er veldig gøy å seile regatta. Da får jeg reise til nye steder, treffe venner og konkurrere, forteller Lars fornøyd.

– Det er også sosialt og spennende for oss foreldre. Vi har møtt dyktige seilere som villig deler av sin kunnskap, og ved å ta del i aktiviteten til barna lærer også vi voksne mer om regler, vind, strømforhold og rigging av seil. legger pappa Geir Thorstensen til.

Han er imponert over barna, hvor fort de lærer og hvordan de holder fokus gjennom flere timer på vannet.

Høyt aktivitetsnivå

Men seiling handler ikke bare om konkurranse; denne sommeren skal Lars på seil-leir sammen med venner, der håper han at de skal bade – og kanskje seile til Stavern for å kjøpe is.

– Med støtte fra Gjensidigestiftelsen er vi stolte av å kunne tilby et bredt program til barn og unge denne sommeren, forteller Egil Irgens Høeg.

Tilbudene retter seg mot barn som vil lære å seile, barn som har seilerfaring og ungdom som vil prøve seg på brettseiling.

– Hele fire leire med ulike seilaktiviteter tilbys barn og unge gjennom ferien. Her blir det anledning til å seile, få nye venner og ha det gøy. Kanskje blir det også kino på forseilet som i fjor, om været er med oss, legger Høeg til. Han har fortsatt noen ledige plasser på et av kursene, hvis noen vil slenge seg med.

Alt tyder på en aktiv sommer og fortsatt høyt aktivitetsnivå i Larvik seilforening. Kanskje ser du foreningens fargerike optimister fortøyd i Stavern denne sommeren, for isen hos Ingris smaker ekstra godt for unge seilere som har passert Hummer’n og kryssa Larviksfjorden.