BYBLOGGEN: Hvorfor ikke være fornøyd med å være mainstream?

STATSBUDSJETTET: Vi tror statsbudsjettet viktigste sak er sukkeravgiften og prøver å overgå selve Helsedirektoratet i sunnhet.

STATSBUDSJETTET: Vi tror statsbudsjettet viktigste sak er sukkeravgiften og prøver å overgå selve Helsedirektoratet i sunnhet.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

BYBLOGGEN Denne uken handler mest om statsbudsjettet. Et viktig dokument. Skulle man tro. Men alt jeg hører er at sukkeravgiften skal ned. Sjokoladeprodusentene er fornøyde, drikkevareprodusentene er skuffet, og hele budsjettet forsvinner i denne sukkerskyen.

Jeg kjenner jeg er likeglad med hele statsbudsjettet. Jeg spiser sjokolade og drikker cola like herlig nå som før. Verken mer eller mindre.

Vel, nå tøffet jeg meg nok litt. Jeg spiser kanskje bitte litt mindre sjokolade, og drikker mye mindre cola. Men det har jo ingenting med denne sukkeravgiften å gjøre. Absolutt ingenting.

Det handler mer og mer om andre påvirkninger, både utenfra og innenfra.

Mas fra nære folk som mener jeg stapper i meg for mye og at jeg bør være et godt eksempel. Vel, det løpet er nok kjørt. Men en liten følelse av at one-packen koser seg litt ekstra. Det registreres.

Men jeg kjemper mot sunnhetstyranniet og diettgalskapen altså! Det skal jeg ha sagt klart og tydelig!

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Er graviditet plutselig en sportsgren?

For akkurat på det punktet foregår det mye galskap her i landet.

Uavhengig av sukkeravgift og budsjetter.

Skal man leve sunt og greit har Helsedirektoratet noen greie anbefalinger. De ligger på nett og sier noe om hva vi trenger og hva vi ikke trenger for å ha et sunt kosthold.

Enkelt og greit.

Men nei da. Det er jo ikke så enkelt. Det er for mainstream. For folkelig.

Helsedirektoratet da gitt. Hørt på makan!

Nei her skal folket finne egne dietter og kostholdsplaner. Gjerne brygget i blendere og iblandet krusk og krask fra norsk natur.

Jo vanskeligere jo bedre. Og kafeer og helsebarer følger på folks higen etter å være så spesielle at de bare, utad, tyller i seg sunne ting. Grønne smoothier med kålsmak i kanten. Tørre kaker som knapt har tilsetningsstoffer, ikke engang smakstilsatt. Ned skal det, for det er hakket lengre enn Helsedirektoratets fornuftsinntak.

Nå er det ikke slik at jeg løfter pekefingeren her altså. Det gjør jeg bare når jeg peller meg i nesen. Det er vel like før resultatet der også er sunt å tylle i seg i en helsedrikk.

Men når hele landet sitter og tror at sukkeravgiften er det viktigste på statsbudsjettet så er vel alt mulig.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Jeg går til sengs med et kålhue

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken