Kampen for full likestilling

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerHvorfor må vi kvinner alltid bruke opp vår dyrebare tid og krefter vi har igjen til å kjempe hver kamp mot klokka, mot systemene, vår livstid som sakte renner ut?

Det handler om kampen for likestilling, for alle verdens kvinner fortjener det! De som lever og de som kommer etter.

Gratulerer med dagen til alle kvinner der ute! Til deg som har en strålende jobbkarriere for det har kostet deg blod, svett og tårer, så du vet at det ikke er enkelt å stå på toppen som kvinne, for der er det få! Du er et forbilde for kvinner som vil nå toppen, stå på. Til deg som skulle trene deg så god at du skulle stå øverst på pallene når det gjaldt som mest i din idrettsgren. Du trente bort familiesammenkomster, vennefester for du som kvinne måtte gang på gang vise at det går an å være topptrent verdensmester som kvinnelig utøver. Det koster deg dyrt. Men til slutt ble du heiet på.

Gratulerer med dagen til alle kvinner der ute som kjemper sin daglige hverdagskamp. En kamp som er livsviktig å kjempe for å ikke gå til grunne. En kamp å kjempe for det meste. En kamp mot klokka, en kamp mot sykdom, en kamp mot landsystemet. En kamp mot feil behandling, du som må overbevise at det ikke er noe galt i toppen, men i kroppen. Hvor er da respekten for oss kvinner å bli fulgt opp? Skal vi måtte tåle og bli overkjørt av en overlege?

En rullende dame med 16 års skolegang og endelig kan hun søke seg drømmejobben for å ivareta sin familie på fire. En stor selvfølge for henne å jobbe og bidra til samfunnet som alle andre. Avslag etter avslag for hun. En kamp og kjempe mot systemet igjen og igjen. Hvor er respekten og verdigheten hun fortjener? Hva skal hun si til sine søte små? Mamma får ikke lov til å jobbe for hun bruker rullestol. Hvilken holdninger vil da barna få? Vi kvinner må kjempe oss fram til jobbene der ute skal vi nå, for husmortid er langt forbi nå.

Vi kvinner vil også ut å ha det gøy på fredagskvelden, men respekten og gleden forsvinner når vi ser inngangsdøren, det er blikk og trapper som sier her kommer ikke dere inn og hva gjør dere ute så seint? En kamp vi må kjempe igjen og igjen. Det kan friste å bare gå men vi må ta kampen nå!!!

Det er flere tusenvis av sterke, tøffe kvinner som har kjempet tappert gjennom en årrekke med mange harde kamper om likestilling før oss. Mange er tapt og mange er seiret og det er mange flere igjen å kjempe for i tiår fram i tid.

Vi må stå sammen kvinner! Respektere våre ulikheter, om vi er karrierekvinne, husmødre, utøver, kjemper mot sykdom, om vi har en funksjonsnedsettelse, er skeiv, sliter med psykiske lidelser, om vi er modeller, rusmisbrukere eller innvandrere. Så er vi alle like verdifulle kvinner, som vil bli behandlet med respekt, forståelse, bli sett, hørt og tatt på alvor. Vi må stå sammen og kjempe kampene. Vi skal ikke finne oss i å bli krenket, hånet, ledd av og bli kalt hore eller hemma. Vi skal være den vi er! Vi skal være stolt av å være kvinne. Kvinner er fulle av kjærlighet og omsorg. Men vi er også full av kamplyst, pågangsmot og villige til å forandre holdninger. Vi er sterke sammen mot full likestilling i hver krik og krok her i vårt langstrakte land og vår klode!

Gratulerer med dagen, kjære kvinne!

Les alle innleggene om Kvinnedagen 2019 HER


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags