Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til sunn ferie i Lofoten

Artikkelen er over 4 år gammel

I september reiser Ingjerd Holm og Ann-Hege Pedersen på kombinert yoga -og helsetur til Lofoten og de håper flere livsglade kvinner vil bli med på et vakkert høsteventyr.

Da livsstilscoach og driver av Lisette hud og helse, Ingjerd Holm, var ferdig med sykepleierutdanningen i fjor høst bestemte hun seg for at det var på tide å reise og gjøre noe gøy. Slik ble ideen om en kombinert yoga- og helsetur til Lofoten født.

– Jeg har drømt om Lofoten lenge og ville gjøre noe som er helsefremmende og som gjør folk friske og glade. Så da kontaktet jeg Ann-Hege, som er den beste yogainstruktøren jeg veit om. Jeg måtte ha med meg en som jeg visste var litt lik meg, som har beina plantet på jorda, men samtidig kan gjøre morsomme ting, forteller Ingjerd.

Vil glede andre

Ann-Hege Pedersen er blant annet utdannet medisinsk yogaterapeut, yogalærer og pilatesinstruktør med 25 års erfaring fra bransjen. Hun har arrangert lignende turer før og tente på ideen til Ingjerd.

– Jeg har hatt et opphold fra å dra på slike turer siden 2011 og bare hatt yoga her hjemme. For et par år siden begynte jeg å kjenne på at jeg burde dra på tur igjen. Da jeg ble kontaktet av Ingjerd så tenkte jeg «Ja, da hopper vi bare i det. Da leiter vi ikke noe mer. Det blir den turen nå», sier Ann-Hege og fortsetter:

– Jeg synes det er gøy å skape noe. Kanskje resultatet noe helt annet enn den tanken man startet med, men mest sannsynlig så blir det bra. Jeg synes det er kjempespennende å bygge noe. Og motiverende. «Hva kan jeg gjøre for at du skal få det bedre?» Det motiverer meg. Å skulle glede andre.

Ingjerd nikker på andre siden av bordet.

– Jeg kunne ikke sagt det bedre selv. Ann-Hege og jeg er begge gründere, og vi vet hva det koster. Hvis man skal skape noe så må man begynne et sted og bygge stein på stein uten å gi seg. Det å glede andre og gjøre noe gøy sammen er den største motivasjonsfaktoren, sier hun.

Les mer: – Dorthe (36) selger millionvilla og kjøper én som er enda dyrere

Fokus på stressmestring og livskvalitet

De to hadde ingen kjennskap til hverandre utover at Ingjerd har vært på mange av Ann-Heges yogatimer, men de siste månedene har de derimot brukt mye tid sammen for å planlegge turen til Lofoten.

Den 6. september setter de kursen mot mer nordlige strøk for fire dager i norsk natur med både yoga, foredrag, fisketur, kveldstur i fjellet og noen overraskelser på planen.

 

– Mange synes turen høres spennende ut, men tør ikke være med fordi de ikke har gjort yoga før og tror at man må være myk og ha fint treningstøy for å være med. Dette er yoga som alle kan greie og som fokuserer på stressmestring og pust. Det passer for både nybegynnere og avanserte, og vi gjør det sammen, sier Ingjerd og Ann-Hege legger til:

– Det går fint å komme i pysjen når vi skal gjøre yoga på morgenen. Vi gjør det folkelig og enkelt. Jeg har en ganske god evne til å tilpasse meg nivået til de som kommer slik at alle får en positiv opplevelse. Det er min jobb.

Mens Ann-Hege tar seg av yogabiten, skal Ingjerd holde kveldssamlinger med fokus på hvordan man kan oppleve optimal helse, glede og energi i livet.

– Det er det som er mitt hjertebarn: hvordan man lever et kvalitetsbevisst liv. Både når det gjelder kosthold og hvordan man bygger opp et naturlig immunforsvar, men også med fokus på den psykiske helsa. Det synes jeg er viktig, å være god inni seg. Uansett hvilke utfordringer du har, så er det noe med å finne ut hvem du er og hva lykke er for deg.

Les mer:  – Hadde aldri trodd at dette skulle bli en sånn suksess

Tur for kvinner

I denne omgang er turen ment for kvinner og Ingjerd håper at gjestene får kjenne på lykkefølelse og kommer seg ut av komfortsonen mens de er i Lofoten.

– Vi vil ha fokus på voksne kvinner og håper at vi kan bli en gjeng. Det er det som er drømmen, å bli godt kjent og danne en vennegjeng som kan dra på tur sammen igjen.

Lise Reng er en av de som allerede har meldt seg på turen og hun tror det blir en opplevelse hun aldri kommer til å glemme.

– Jeg meldte meg på fordi jeg er eventyrlysten og har lyst til å se Lofoten. Jeg er veldig glad i å fotografere, så jeg gleder meg til å se Lofoten og ta bilder av naturen. Yogaen gleder jeg meg også til, og den er jeg litt spent på for det har jeg aldri vært med på før. Dessuten ser jeg frem til å bli bedre kjent med de andre damene, og både Ann-Hege og Ingjerd virker som to veldig koselige, inkluderende og sprudlende personer. Det passer meg godt, sier hun.

Ann-Hege håper på en tur som øker livskvaliteten.

– Jeg håper de kan komme hjem med ryggsekken eller kofferten, det spørs hvordan man pakker, full av minner som de kan ta frem en høstkveld og se tilbake på, sier hun.

Hun er også utdannet stresscoach og gjennom jobben sin har hun fått høre historier fra mange kvinner som er slitne.

– De føler at de ikke strekker til og blir dratt i veldig mange retninger. Det jeg ser er at vi lever utrolig fort også tar vi ikke så mange pauser. Jeg legger vekt på stillhet og hvile i yogaen, ikke at det skal være perfekt hvor hva er egentlig perfekt uansett?, spør Ann-Hege.

Hun synes det er viktig å tillate seg å være den man er, nyte øyeblikket og stoppe opp.

– På denne turen så kommer vi til å stoppe opp når vi ser noe fint bare for å se slik at vi kan fordøye det litt. Sånn er det med yoga også. Man gjør en øvelse også stopper man opp for å kjenne etter hvordan man har det. Jeg håper på å gi litt kunnskap om viktigheten av stillhet.

– Hver dag skal bli et høydepunkt

For tiden jobbes det med finpussingen slik at turen blir optimal. Åpningstider og busspriser skal undersøkes og de små tingene skal være planlagt ned til hver minste detalj.

– Alt må være klart når vi drar slik at vi kan bruke energien på det hyggelige og ikke må ta mange telefoner og denslags når vi er der, understreker Ann-Hege.

Turduoen samarbeider med et firma i Lofoten som har hjulpet med å planlegge turer og aktiviteter.

– Hvis vi skulle få noen væroverraskelser, så er dette et firma som også tilbyr inneaktiviteter slik at det blir noe uansett og vi ikke trenger å være avhengige av været, sier Ann-Hege.

Både hun og Ingjerd tror turen blir en suksess uansett vær.

 

– Hver dag skal bli et høydepunkt. Jeg ser frem til alt. Abslolutt alt. Jeg gleder meg som en unge og tror det blir en fest fra første stund, sier Ingjerd.

– Jeg også. Spesielt til fisketuren, for det har jeg aldri vært med på før. Tenk hvis vi får fisk?!, spør Ann-Hege ivrig.

Det er fortsatt ledige plasser til turen og de to kan love en sunn ferie full av endorfiner og latter.

– Hele mottoet er jo å ha det gøy! Og yogaen er ikke noe farlig. Man må heller ikke ha med seg en reisevenninne, for vi kommer til å bli godt kjent, lover Ingjerd og Ann-Hege konkluderer:

– Vi skal dit og senke skuldrene og puste litt. Pust er jo helse.

Kommentarer til denne saken