«En skulle vøri fire år i romjul», heter sangen. Men det er ikke så dumt å se for seg å være tretten heller, og ha lyst til å bli god til noe. Å ha et forbilde som man forsøker å etterligne fra klipp på YouTube, og som du har autografen til etter at du møtte’n på et norgesmesterskap han vant.

Kanskje har du drømt om å vise ham hva du selv kan. At det skal skje noe sånn helt fantastisk som at han bare skal dukke opp på hjemmebanen din en dag og si: Hei, (fyll inn eget navn)! Hva tror du om at du og jeg er på lag i dag?

Hva hadde du tenkt da?

– Oi.

Pargolf-spiller

Det var det første Henrik Larsen Thjømøe tenkte i hvert fall, da hele denne romjulsdrømmen plutselig utspant seg foran øynene hans i skogen på Fagerli.

Han må le når han tenker på det. Henrik har spilt diskgolf i halvannet år, omtrent. Og er allerede dobbelt junior-klubbmester på Nanset. Men sporten er ung i Larvik. Rundt der han bor på Steinsholt, og på hans alder er det egentlig bare han sjøl som har bestemt seg for å bli god. Da er det vanskelig å finne noen å spille med når det arrangeres pargolf-konkurranse på Nanset.

Hvis det da ikke hadde vært for at Henriks historie nådde idolets øre.

Peter Lunde, som er bosatt i Oslo men kommer fra Skien, er Norges kanskje aller beste diskgolf-spiller de siste fem årene. 20-åringen har vunnet norgesmesterskapet tre av de siste fire årene, og NM i pargolf alle de siste fire årene, med ulike partnere. Denne helgen trosset han uvær og romjul hjemme for å være dobbel-partner og tilbringe dagen med en 8.-klassing fra Larvik.

Tok av skjegget

– Jeg tenkte litt tilbake til da jeg var junior selv, forteller Peter. Hvor store de møtene med forbildene var. Hvor mye det betydde. Og nå er det plutselig blitt sånn at yngre spillere ser opp til meg. Da jeg hørte om Henrik, fikk jeg lyst til å gjøre noe spesielt for ham.

Selv om både diskgolf-klubben på Nanset og pappa Ole Henrik har visst om Peters planer i noen uker, så har Henrik selv måttet nøye seg med å vite at faren hadde fiksa noen han kunne spille med. Ikke hvem. Før skjegget og nissefrakken ble tatt av noen minutter før avkast.

– Det var veldig kult, forteller trettenåringen med stjerner i øya. Og jeg ble faktisk ikke nervøs. Jeg tenkte at «det her kommer til å bli gøy», selv om jeg også skjønte at «nå må jeg spille bra».

Ekstremt vær

Men akkurat det skulle ikke bli lett for noen, på søndag. Været var av det ekstreme slaget for frisbeekasting, med vindkast på over 20 sekundmeter iblant, og regn det var umulig å holde ute, for ikke snakke om vekk fra disker du helst vil ha godt grep på.

Lunde selv kunne ikke erindre å ha spilt i lignende forhold. Men 13-åringen imponerte både partneren og motspillerne, med gode forehand-kast og formidable putter. Ved flere anledninger ryddet også Henrik opp da idolet møtte vansker.

Henriks favorittidrett diskgolf har hatt eventyrlig interesse-økning de senere årene, og i en tid hvor andre idretter har måttet redusere konkurranser og treninger, har antall spillende på banene i distriktet skutt i været. Så mye også i Larvik, at da Nanset Diskgolf inviterte til «Nyttårspargolf i Skjeneparken» i søndagens ruskevær, ble arrangement likevel fulltegnet, med 94 deltakere.

Aller best var parene Johan Sem Andersen og Chris Sunde, og Kristoffer Amundsen og Ole Einar Aasheim som spilte seks kast under banens par.

Men skal vi tro Henriks far Ole Henrik, så var det kanskje likevel en 13-åring fra Steinsholt som var aller mest oppspilt i bilen på vei hjem fra en drømmedag i skogen.

– Henrik er ikke egentlig en pratsom type. Men i bilen hjemover, så tror jeg han gikk igjennom hvert kast de to hadde gjort – på hvert eneste hull i løpet av dagen.