Laham spilte 50 kamper og scoret 18 mål i sesongene 2017 og 2018 for larviksklubben, før han ble hentet av Strømmen. De siste sesongene har mannen med gullfoten spilt for Kongsvinger i 1. divisjon, men kontrakten med klubben fra de dype skoger er nå terminert.

– God dialog

27-åringen kommer gratis fra KIL, og han valgte Fram foran andre interesserte klubber i 2. divisjon og en klubb på Færøyene. Han vil nemlig «hjem» til Larvik og Fram. Jobb er allerede fikset, og velvillige sponsorer har sørget for at den offensive midtbanespilleren får proffkontrakt med Fram.

En fornøyd Fram-trener – Haakon Lunov – sier dette til klubbens egne kanaler.

– Spillerlogistikk i fotball handler ofte om timing, og nå har vi fått full klaff med Mac. Gjennom hans tidligere prestasjoner og trivsel i Fram-drakta har Mac både vært flink til å holde dialogen med klubben og vi med ham. Mac hadde god dialog med KIL om hans ambisjoner videre, og da de passet med det prosjektet vi er midt i her i Fram, så fant vi hverandre fort. Dette handler også om en totalpakke for hans familie, karriere utenfor fotballen, og tidspunkt i karrieren og hva som er viktig for Mac. At vi i Larvik klarer å sy sammen dette viser potensialet vi har som by og klubb, mener Lunov.

Som fortsetter;

– I samtalene med Mac har jeg fått en veldig god følelse på at vi får inn en person som har erfaring gjennom sin karriere, og som nå er i en fase hvor han ønsker å spille en sentral rolle i et lag som lykkes og oppnår ting. Han ønsker å stå i fronten for det som leveres på banen, og ta det ansvaret som følger med. Sammen med den gjengen vi allerede har, så vil Mac forsterke oss og kunne være med på å løfte nivået ytterligere. Det blir en spennende og morsom høst i Framparken.

Kommer «hjem» til Fram og Larvik

Selv er Mac Laham stråelde fornøyd med å være tilbake i det han ovenfor ØP kaller «sitt andre hjem».

– Jeg har ikke senket mine ambisjoner som fotballspiller, men i øyeblikket er ikke det å spille på høyest mulig nivå det viktigste. Jeg vil være med å bidra til at Fram tar steget opp igjen, i tillegg er Larvik en by hvor vi trives godt. Det er heller ingen ulempe at Fram kjemper i toppen i sin avdeling, og at laget har en svært kompetent og dyktig trener. Haakon Lunov vil trolig på sikt bli trener for lag på høyeste nivå i Norge. Vi får håpe han blir i Fram til han har løftet klubben til OBOS-ligaen, smiler Frams «comeback kid».

Mahmoud Laham er klar for opprykksjakt for Fram fra 1. august, og dermed vil han trolig få comebacket mandag 8. august når Fram tar imot Sarpsborg 2 hjemme i Framparken.

Fram startet høstsesongen hjemme mot Randesund lørdag. Frammane er på skuddhold med tanke på opprykk og det kan bli en spennende og morsom høst.

LES OGSÅ: Stortalentet får utlandsdrømmen realisert: – Jeg gleder meg utrolig mye