Her er kjendisene som Øde skal kjempe med i Kragerø

Dette er årets deltakere i Farmen Kjendis. Tredje rad fra venstre: Espen Rustad Thoresen, Anniken Jørgensen, Sigy Farstad, John Arne Rise, Thomas Feldberg, Kine Olsen, Lasse Matberg. Andre rad fra venstre: Eli Kari Gjengedal, Sølhe Bergman, Terje Sporsem, Ida Fladen. Øde Nerdrum sitter foran.

Dette er årets deltakere i Farmen Kjendis. Tredje rad fra venstre: Espen Rustad Thoresen, Anniken Jørgensen, Sigy Farstad, John Arne Rise, Thomas Feldberg, Kine Olsen, Lasse Matberg. Andre rad fra venstre: Eli Kari Gjengedal, Sølhe Bergman, Terje Sporsem, Ida Fladen. Øde Nerdrum sitter foran. Foto:

Av

Innspillingen av Farmen Kjendis er nå i gang, og dermed er 12 kjendiser på plass på Lundereid i Kragerø.

DEL

– Det er en fantastisk gjeng som er med i år! Dette er en gruppe sinnssykt kule og morsomme personligheter med et stort spenn i erfaringer og bakgrunn. Hadde jeg ikke vært programleder, skulle jeg gjerne vært deltaker selv, sier programleder Tiril Sjåstad Christiansen i en pressemelding.

Årets sesong er den femte i rekken, og spilles inn på Lundereid i Sannidal. For andre gang er det Tiril Sjåstad Christiansen som er programleder. Sesongen som nå er under innspilling, blir sendt i 2021.

Larvik har med en egen deltaker i år, når Øde Nerdrum (24), Odd Nerdrums sønn, trer inn i tv-manesjen igjen. Øde beskrives som den mest ukjente av årets deltakere. Til daglig er kitschmaleren med i farens prosjekt Mimorosa, på gården utenfor Stavern, en gruppe med håndplukkede malere.

Da far og sønn gjestet Skavlan i 2018, fortalte Odd Nerdrum om den dramatiske episoden i starten av sønnens liv.

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:

Øde er blant annet inspirasjonen bak farens bilder «Spedbarn i øde landskap» og «Livredderen». Historien bak er at Øde nesten døde da han var spedbarn, etter å ha pådratt seg et RS-virus som utviklet seg til lungebetennelse.

– Legen sa da at Øde var nesten død. Og så døde han i drosjebilen som gikk med sirener opp til sykehuset. Han var død en stund. Men da de kom opp på sykehuset satte de i gang med å redde ham. Så han var død ganske lenge, sa han.

For noen uker siden kastet 24-åringen seg inn i debatten om Y-blokka i Oslo. Barnebarnet til kunster Erling Viksjø, Mari Viksjø Grøstad fra Larvik har engasjert seg veldig for å bevare, men Øde Nerdrum mener det bare er å rive.

«Skjebnen til den såkalte Y-blokken, et brutalistisk bygg i grå betong, skaper debatt. Jeg kommer ikke til å savne Y-blokken, men vil heller ikke juble over det nye kvartalet som er vedtatt. Mitt konkrete forslag til politikerne er å utrede mulighetene for å rive begge brutalistblokkene og fullføre Henrik Bull sitt bygg i solid norsk granitt, men med all moderne teknologi som kreves for dagens situasjon. Nu har vi en enestående anledning til å skape en vakrere visjon av Norge», skrev Nerdrum i et innlegg på sivilasjonen.no 11. mai.

Dette er de øvrige deltakerne:

John Arne Riise (39) Fotballtrener, tidligere profesjonell fotballspiller

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


Den tidligere fotballspilleren har de siste årene vært å se i flere realitykonkurranser og tv-programmer. I 2017 var han med i «Heltenes kamp» på TV 2, før han året etter var blant deltakerne i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

I tillegg har både han og kona, Louise Angelica Riise (30), vært med i «Bloggerne», og var sist å se på skjermen i programmet «I lomma på Silje» – der forbrukerøkonom Silje Sandmæl (41) får et innblikk i kjendisenes bankkontoer.

Lasse Matberg (34), Influenser og idrettsbefal

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


Det var i 2015 at folk for alvor fikk øynene opp for Lasse Matberg. Det urnorske vikingutseendet skulle vise seg å være en hit i sosiale medier, og raskt bikket han over 25.000 følgere på Instagram. Siden har følgertallet bare steget, og i dag har han i underkant av 670.000 følgere på bildedelingstjenesten.

Anniken Jørgensen (23), Influenser og forfatter

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


I utgangspunktet skulle influenser og forfatter Anniken Jørgensen ha deltatt i fjorårets utgave av «Farmen kjendis», men rett før innspillingen begynte ble hun brått veldig syk.

Jørgensen ble innlagt på sykehus, og legene mistenkte hjernehinnebetennelse. Senere skulle det vise seg at det var et virus som herjet i kroppen hennes, og med det var «Farmen»-drømmen utenfor rekkevidde. Nå er hun tilbake.

Espen Rustad Thoresen (61), Komiker og radioprofil

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


Komiker og radioprofil Espen Rustad Thoresen er årets eldste deltaker. Mange husker ham nok under navnet «Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha», et navn han kvittet seg med i 2017 fordi han var lei av det, ifølge VG.

Thoresen begynte å jobbe for NRK i 1991, før han ble landskjent som programleder for radioprogrammet XL i 1995. Her skapte han blant annet overskrifter da han ringte til Secret Service i USA og utga seg for å være gjengleder.

Eli Kari Gjengedal (49), Værpresentatør og redaksjonssjef i Storm/TV 2

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


Med lang fartstid som værpresentatør, er Eli Kari Gjengedal godt kjent med å være på skjermen. I mange år presenterte hun været på TV 2 med flere artige innslag, som da hun sang en hel værmelding i 2009 og da hun var «usynlig» i 2012.

Thomas Felberg (48), Programleder og musiker

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


For mange er Thomas Felberg best kjent som programleder for NRK-programmet «Tidsbonanza», i tillegg til at han sitter i ekspertpanelet på «Stjernekamp».

Terje Sporsem (43), Komiker og TV-profil

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


Komiker og tv-profil Terje Sporsem har god erfaring fra tv-programmer som omhandler kjendiser i konkurranse.

I den første sesongen av «Skal vi danse» i 2006 kom han på en respektabel tredjeplass, før han stakk av med seieren i de to neste tv-konkurransene han deltok i – «Masterchef Norge» i 2014 og «Camp Kulinaris i 2019». Nå er han klar for en ny utfordring – og blir å se i neste sesong av «Farmen kjendis».

Signy Fardal (58), Tidligere moteredaktør, konsulent

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


Også Signy Fardal har deltatt i en TV 2-konkurranse tidligere, og var å se på «Skal vi danse»-parketten samme år som Terje Sporsem. Nå er hun klar for livet på en gård.

Fardal er journalist, og har blant annet jobbet for Universitas, Klassekampen, Arbeiderbladet, Dagbladet og Dagens Næringsliv. I 1998 sikret hun seg jobben som redaktør i motemagasinet Elle, der hun ble værende i 20 år.

Kine Olsen (26), Tidligere verdensmester i cheerleading (datter til Drillo)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


Som tidligere verdensmester i cheerleading, har Kine Olsen gått en helt annen vei enn pappa Egil «Drillo» Olsen (78). I 2019 gjorde hun tv-debut i NRK-konkurransen «Mesternes mester», og på nyåret er hun klar for «Farmen kjendis».

Ida Fladen (34), Programleder

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


Programleder Ida Fladen har de siste årene markert seg på flere plattformer, og er i dag kanskje mest aktuell som en del av «Spårtsklubben» på VGTV og med podkasten «Ida med hjertet i hånden», der hun intervjuer andre norske kjendiser.

34-åringen jobbet tidligere i radiostasjonen NRJ, før hun gikk over til NRK P3 og radioprogrammet «Miksteip». I 2013 ledet hun livsstilsprogrammet «Prosjekt Perfekt», et prosjekt hun vant en Gullrute for som «Årets nyskapning» året etter.

Sølje Bergman (45), Skuespiller og samfunnsdebattant

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021)

TV 2 Farmen Kjendis 2020 (sendes 2021) Foto:


Skuespiller og samfunnsdebattant Sølje Bergman er blant annet kjent fra filmen «Varg Veum – Din til døden», i tillegg til at hun var å se i tv-serien «Hotel Cæsar» fra 2015 til 2017.

Bergman er gift med skuespillerkollega Stig Henrik Hoff (55), og har i tillegg til skuespillerkarrieren, gjort seg bemerket som samfunnsdebattant.

Innspilling som vanlig

Det var lenge usikkert om innspillingen av «Farmen kjendis» ville gå som normalt eller ikke grunnet den pågående koronapandemien.

I tett dialog med Helsedirektoratet, kommunelege og lokale myndigheter har produksjonsselskapet Strix, som produserer «Farmen kjendis» for kanalen, funnet en løsning som følger myndighetenes restriksjoner for å hindre smitte.

Blant annet ble alle deltakerne pålagt 14 dagers hjemmekarantene i forkant av innspillingen, som begynte 21. mai, og på den måten kan de leve uten avstandsregler inne på gården. Likevel må de holde avstand til crewet, som vil jobbe på skift på ulike lokasjoner for å unngå at de samles for mange mennesker på samme sted samtidig.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags