Her får du hele oversikten over det som skjedde i natt

Av
DEL

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 20. august.

Harris formelt nominert til visepresidentkandidat

Kamala Harris ble på Demokratenes landsmøtes tredje dag formelt nominert som partiets visepresidentkandidat. I sin takketale snakket hun om sin visjon av USA.

Hun kritiserte også sittende president Donald Trump for å bruke tragediene landet står overfor, som politiske våpen.

Hillary Clinton advarer mot gjentakelse av forrige valg

Hillary Clinton, som tapte mot Donald Trump i 2016, advarer mot et valgresultat med små marginer. Bruk stemmeretten, oppfordret hun på Demokratenes landsmøte.

Tidligere president Barack Obama sa i en direktesendt tale at Trump ikke tar presidentskapet på alvor, og at han mangler evnen til å vokse med presidentvervet.

51 nye koronasmittede siste døgn

Det var registrert 51 nye tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til torsdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Økningen er den samme som dagen før. Siden mandag er det registrert 197 nye smittetilfeller. I alt 10.162 personer har siden februar fått påvist smitte av koronaviruset.

Trump ber Pompeo iverksette Iran-sanksjoner

USAs president Donald Trump har gitt utenriksminister Mike Pompeo i oppdrag å aktivere en kontroversiell mekanisme for å gjeninnføre sanksjoner mot Iran.

USA har til hensikt å gjeninnføre omtrent alle de tidligere suspenderte FN-sanksjonene mot Iran, opplyste Trump onsdag. Blant FN-sanksjonene som blir forsøkt gjenopplivet er kravet om at Iran må fryse alle aktiviteter knyttet til anriking av uran.

Mann slått ned i Trondheim

En mann i 40-årene er sendt til St. Olavs hospital i Trondheim med alvorlige hodeskader etter at han forsøkte å stanse tre sykkeltyver i natt.

Hendelsen skjedde ved Skansen stasjon og politiet har søkte etter to menn og en kvinne etter voldsepisoden. Ingen er så langt pågrepet i saken.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken