Gå til sidens hovedinnhold

Her får du hele oversikten over det som skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 20. august.

Harris formelt nominert til visepresidentkandidat

Kamala Harris ble på Demokratenes landsmøtes tredje dag formelt nominert som partiets visepresidentkandidat. I sin takketale snakket hun om sin visjon av USA.

Hun kritiserte også sittende president Donald Trump for å bruke tragediene landet står overfor, som politiske våpen.

Hillary Clinton advarer mot gjentakelse av forrige valg

Hillary Clinton, som tapte mot Donald Trump i 2016, advarer mot et valgresultat med små marginer. Bruk stemmeretten, oppfordret hun på Demokratenes landsmøte.

Tidligere president Barack Obama sa i en direktesendt tale at Trump ikke tar presidentskapet på alvor, og at han mangler evnen til å vokse med presidentvervet.

51 nye koronasmittede siste døgn

Det var registrert 51 nye tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til torsdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Økningen er den samme som dagen før. Siden mandag er det registrert 197 nye smittetilfeller. I alt 10.162 personer har siden februar fått påvist smitte av koronaviruset.

Trump ber Pompeo iverksette Iran-sanksjoner

USAs president Donald Trump har gitt utenriksminister Mike Pompeo i oppdrag å aktivere en kontroversiell mekanisme for å gjeninnføre sanksjoner mot Iran.

USA har til hensikt å gjeninnføre omtrent alle de tidligere suspenderte FN-sanksjonene mot Iran, opplyste Trump onsdag. Blant FN-sanksjonene som blir forsøkt gjenopplivet er kravet om at Iran må fryse alle aktiviteter knyttet til anriking av uran.

Mann slått ned i Trondheim

En mann i 40-årene er sendt til St. Olavs hospital i Trondheim med alvorlige hodeskader etter at han forsøkte å stanse tre sykkeltyver i natt.

Hendelsen skjedde ved Skansen stasjon og politiet har søkte etter to menn og en kvinne etter voldsepisoden. Ingen er så langt pågrepet i saken.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken