Refleksdagen ble markert over hele landet torsdag. På Torget i Larvik sto representanter fra Larvik Rotary Øst og delte ut reflekser.

– Dette gikk fort. Det er snart tomt her. Vi skulle hatt mange flere! sier Eva Thrane Nielsen, som på kort tid hadde delt ut tusenvis av reflekser til forbipasserende i sentrum.

– Er de ikke fine? Nå er det om å gjøre å bruke de! oppfordrer hun.

Refleksdagen ble arrangert av Trygg Trafikk første gang i 2006, og er alltid tredje torsdag i oktober.

Larvik Rotary Øst har i like mange år bidratt med utdeling.

– Vi synes dette er så viktig. Høstmørket er vidunderlig, men livsfarlig. Derfor er vår klare oppfordring til folk, bruk refleks, oppfordrer Thrane Nielsen, som har mer på hjertet om trafikksikkerhet:

– Stopp ved fotoverganger, se deg til høyre og venstre og høyre, og vent til bilene har stoppet før du går. Og vær så snill dere med elsykkel – stopp opp! Ikke kom rasende av gårde og kjør ned oss voksne eller barn som er så verdifulle.

Designet av en gatekunster

Trygg Trafikk har over flere år laget et eget refleksdesign i samarbeid med kunstnere og designere. I år er det den anerkjente gatekunstneren, Martin Whatson, fra Bærum som er årets refleksdesigner. Whatson er mest kjent som graffitikunstner i det offentlige rom og ønsker å «ta gata tilbake» som årets refleksdesigner.

– Å bruke refleks handler om å være synlig. Å designe reflekser for Trygg Trafikk er en kjempefin parallell til mine egne arbeider som også handler om å fange menneskers oppmerksomhet i gatebildet. Dersom mitt samarbeid med Trygg Trafikk fører til at flere velger å bruke refleks, da har vi nådd vårt mål, sier Martin Whatson