Mandag kom vinterens første snøfall, noe som skapte trafikkaos. Spesielt i «Burma'n» gikk det for seg der flere kjøretøy var sjanseløse på det glatte, og usaltede, føret.

LES OGSÅ: Kaos flere steder i kommunen: – Vanlige folk må regulere trafikken

Det kaoset har for øvrig fått etterspill ettersom fylkeskommunen nå varsler at bakkebyen Larvik i fremtiden vil bli behandlet annerledes enn de andre byene i Vestfold.

Dermed kan det bli salting på de fylkeskommunale veiene i fortsettelsen, etter at dette, av miljøhensyn, ble stanset i 2020.

Ut på Rauanveien

Også tirsdag har det imidlertid kommet inn meldinger om uheldige kjøretøy, men noen kan ganske enkelt skylde, i hvert fall delvis, på seg selv.

Som trailersjåføren som kjørte ut på Rauanveien. Det er etter hvert blitt så vanlig at det nesten ikke er vinter før den første traileren har kjørt seg fast på strekningen mellom Grønneberg og Bommestad.

– Dette begynner å bli et irriterende kjent syn. Selv om grensen er satt på 15 meter, velger semiførere (17,75 meter) å kjøre etter GPS-en over Rauanveien, skriver en ØP-tipser i en mail til Østlands-Posten.

Spiller man vinterbingo, kan man nå altså sette et stort kryss i ruten «trailer ut på Rauanveien».

Og det blir neppe siste gang denne vinteren heller.

LES OGSÅ: – Her må noe gjøres. Det er på tide at noen får ræva i gir