Klokken 15 går startskuddet for en seks timer lang sending. Den vil by på spennende gjester, historiske smakebiter, musikere og videoer som skal presentere Larviks historie – men ikke minst også ha fokus på byens framtid.

Se hele programmet lenger ned i saken.

– Maraton

Den store TV-sendingen fra scenen på Sanden kafé gjennomføres i regi av Østlands-Posten, men i et samarbeid med NRK.

– Vi skal holde på i nøyaktig 350 minutter fra klokken 15, og det blir litt av en maraton. Heldigvis har vi massevis av gode gjester som skal hjelpe oss, og ikke minst et solid produksjonsapparat, sier ØP-journalist Linnea Jacoby Aasrum.

Hun skal lede sendingen sammen med NRK-veteran Mette Stensholt Schau, selv oppvokst og bosatt i Larvik.

– Dette er en anledning til å oppsummere alt det flotte som skjedde under markeringsåret i fjor og til å minnes historien til Larvik. Like viktig er det å forsøke å bruke historien til å se framover. Det skal vi sørge for å markere under sendingen, sa Camilla Svendsen fra kulturetaten i kommunen til ØP forrige uke.

– Her skal det bli 350 år på 350 minutter, sa hun.


Program for sendingen:

Åpning med ordfører Erik Bringedal og Vi350 styreleder, Rune Høiseth.

Del 1: Grevskapet- Aina Aske og Ane Ringheim fra Larvik Museum, musikk fra Spillelista og video fra 250 års jubileet til Larvik.

Del 2: Industrien- Marianne Sørensen fra Larvik Museum om sjøfart, Stein Grimsrud om Treschow og Steinar Nyland om Torstrand. Musikk fra Spillelista og historiske filmklipp.

Del 3: Krigen og 50-tallet- Peder Melsom om hvalfangst, video om Marie Sachnowitz og historiske filmklipp fra Larvik. Musikk fra Spillelista.

Del 4: 80-tallet- Ane Ringheim om kommuneslåingen, intervju med Dag Aamodt, videoinnslag fra musikkliv i Larvik og tilbakeblikk med LHK. Musikk fra Spillelista.

Del 5: Nåtid- skatemiljøet i Larvik med Stig Rune Anvik, intervju med Jof Arisfred Lobriza om å komme til Larvik fra Filippinene, historiske videoklipp og musikk fra Spillelista.

Del 6: Fremtid- panelprat om byutviklingsprosjekter i Larvik og videre fremtid for byen med Ingerid Heggelund fra Larvik kommune, Grø Rødne fra NTNU- fakultet for arkitektur og design, Rainer Stange fra Dronninga landskap, Sixten Rahlff fra 3RW arkitekter og Dagur Eggertsson fra Rintala Eggertsson arkitekter.

Avslutning på sending.