Her satser de bredt og nå stiller lokale hjelpere gratis opp

SATSER: Mye aktivitet i høstferien på SFO ved Berg Skole.

SATSER: Mye aktivitet i høstferien på SFO ved Berg Skole. Foto:

Av

Det har vært en strålende høstferieuke på SFO på Berg skole.

DEL

FRA LESERNE Små og store har hatt det gøy med mange varierte aktiviteter. I sommer/høst har vi jobbet med ulike prosjekter, en av dem er allidrett for 1. trinn. I den forbindelse har vi vært i kontakt med mange lokale ressurspersoner, ulike aktører fra lag og organisasjoner i bygda.

Mange har sagt seg villig til å komme og gi barna innblikk i hvilke aktiviteter de tilbyr. På den måten får organisasjonene presentere seg, og barna våre får et spekter av tilbud, og kan få gode opplevelser og varierte fritidsinteresser.

Vi har stort fokus på relasjoner og inkludering i aktivitetene vi tilbyr, derfor har vi valgt å legge tilbudet når ungene er på SFO.

Suksess

Værvarsel for høstferien så ikke lovende ut, det var meldt store nedbørsmengder hele uka – og det er kjedelig når små og store ønsker å leke ute og kose seg i høstsolen. Mandag gikk turen til skytebanen på Dolven. Der møtte vi Martin Graven som er leder for juniorgruppen. Mange av barna kjente Martin fra Helgeroa barnehage.

Skyting var for mange en ny, men positiv opplevelse som flere av barna ønsket å gjøre mer av. Brunlanes jeger og fisk skal vi samarbeide mer med, så det blir mer skyting.

Tirsdag koste vi oss med taco på bål og onsdag introduserte vi frisbee golf. Ungene ble delt i mindre grupper og fikk utdelt hver sin frisbee. Det var mye gøy og latter gjennom den 12 poster lange løypa.

Vi bor ved sjøen og har valgt å legge stort fokus på aktiviteter som kan bidra til å øke barna sin trygghet og sikkerhet i og ved vann. Dag Arild fra Meny har sponset 20 splitter nye våtdrakter til barna på SFO, så vi kan drive svømmeopplæring og leke i vann hele året. Med tanke på lek og trygging i vannet, er vi så heldig å ha inngått et samarbeid med Saltstein surfeklubb.

Ungene storkoste seg i vannet som hadde en temperatur på 14 grader, det tror vi nesten de glemte, og våtdraktene funket supert. Vi badet i over en time, og det var ikke kaldt.

Fredag inviterte vi Mathis Anvik til å lære oss litt graffitikunst.

SATSER: Mye aktivitet i høstferien på SFO ved Berg Skole.

SATSER: Mye aktivitet i høstferien på SFO ved Berg Skole.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.