SISTE: Klokken kvart over fem torsdag ettermiddag kan Grim Alexander Svanes meddele at sykkelen er funnet på Hølen brygge på Østre Halsen. Det eneste som manglet var en lås.

Torsdag formiddag satt Svanes på jobb i Skien, da han fikk et varsel på telefonen om at det var aktivitet på kameraet utenfor hans bolig i Kristian Fredriks vei i Larvik.

– Da jeg går inn i appen for å sjekke, ser jeg at det kommer en kar og henter elsykkelen vår, forteller han.

Vanligvis står sykkelen parkert trygt i garasjen. Det var kun denne ene dagen at sykkelen var satt utenfor, i forbindelse med levering av ved til boligen.

– Det er jo innmari typisk. Det er ikke blant de dyreste og nyeste elsyklene, men skal man få erstattet den så er det en stor kostnad. Sykkelen fungerte fint og var hyppig i bruk, sier Svanes, lett oppgitt.

LES OGSÅ: Frank fikk varsling om bevegelse utafor døra. Da han kikket ut så han rett på en ukjent mann: – Jeg ble bekymret for barna og kona

Politianmeldt

Han har ikke hørt om lignende tyverier i nærheten tidligere.

– Er det overraskende å få sykkelen stjålet på denne måten?

– Det vil jeg si. Bilen sto i oppkjørselen, og det var høylys dag. Jeg ville jo heller trodd at noe sånt ville skjedd om natta.

Grim Alexander Svanes har politianmeldt hendelsen, og har selv vært på utkikk etter tyven i etterkant. Han har også fått inn tips fra venner på Facebook om hvem dette kan være. Svanes har imidlertid ikke de helt store forhåpningene om å få tilbake sykkelen.

– Politiet sa de skulle holde utkikk, og fikk en beskrivelse og et bilde av personen. Men jeg regner vel egentlig med at saken blir henlagt, sier han, og håper å få inn flere tips.

– Det er skikkelig surt.