Her venter tribunen på å bli tatt i bruk

Når fotballspillerne i Svarstad, og deres ventende foreldre og besteforeldre, igjen kan starte med treninger og kamper, får de en helt ny tribune.

DEL

Svarstad ILs fotballgruppe har nemlig brukt unntakstiden med korona til å jobbe litt dugnad – på avstand med tanke på smitte.

Nå står den ene av to nye tribuner ved fotballbanen klar til bruk. Den skal gi bedre opplevelser for dem som følger kamper og treninger, og færre vonde rumper både hos hjemmefans og bortetilskuere.

– Vi ønsker selvsagt å bruke det meste av våre midler på aktivitet for barn og unge, derfor søkte vi om sponsing av materialer. Carlsen Fritzøe AS, Larvik, stilte svært velvillig opp med både materialer og transport. Vi retter en stor takk til bedrifter som bidrar på denne måten, sier Lars Johan Røsholt, leder i fotballgruppa i Svarstad.

Følger reglene

Den nye tribunene føyer seg inn i en rekke oppgraderinger av tilbudet til barn og unge de siste årene. For noen år siden anla de kunstgressbane, og i fjor høst startet de dugnadsarbeidet med å bygge opp igjen ballbingen. Det arbeidet fortsetter utover våren.

– Vi liker å holde ting pent og i god stand, derfor var det nå ett ønske om utbedring av tribunen. Sitteplassene er nå tettet i bakkant og framstår nå med vesentlig bedre komfort for vaffelspisende foreldre og besteforeldre. Dette er viktige tiltak som sørger for aktivitet i hele kommunen, og vi er glade for det gode samarbeidet vi har med blant annet skole, FAU får å få til et bedt tilbud i sentrum.

Han forklarer at dugnad er nødvendig og en anbefalt aktivitet, så lenge smittevernreglene følges. Svarstad IL kommer derfor til å fortsette med klargjøringen av anlegget, samt videreutvikle i tråd med vedlikeholdsplanen.

– Derfor kaller vi ikke inn til store dugnader med mange medlemmer, men jobber litt med små grupper, og har noen ildsjeler som gjør en flott jobb.

Avlyste fotballskole

Svarstad Tine Fotballskole vant kåringen om beste fotballskole i Vestfold 2019, og klubben så fram til en ny fotballskole i juni. Med et virus som herjer, og alle restriksjoner og begrensninger det ville gi, ble de enige om at hele intensjonen med å arrangere fotballskole i år, ble borte.

– All annen organisert aktivitet er også utsatt/avlyst, så vi oppfordrer alle til egentrening. Bruk våre fantastiske turmuligheter i naturen, for eksempel Huldrestiene. I tiden vi nå er i, er det faktisk viktigere ting enn fotball, så det er avgjørende at alle følger til enhver tid gjeldende regler fra myndighetene.

Dette er nye anbefalinger fra NIF

* Det skal ikke utøves idrettsaktivitet med mindre man er helt trygg på at aktiviteten ikke bidrar til økt smitterisiko.

* Personer som er smittet av korona, sitter i karantene eller som har symptomer på luftveisinfeksjon får ikke delta i, eller fysisk legge til rette for, aktiviteter.

* Deltakerne må til enhver tid holder minst to meters avstand, og det skal ikke være mer enn fem personer som deltar i én gruppe.

* Aktivitet med fysisk nærkontakt er ikke tillatt.

* Ved aktiviteter for barn og unge skal det være en voksen til stede.

* Det skal ikke brukes fellesgarderober/fellesdusjer.

* Deltakerne skal ikke dele utstyr der det er nødvendig med håndkontakt med utstyret.

* Det skal være gode hygienerutiner i forbindelse med aktiviteten, som god tilgang på Antibac og rutiner for grundig vask.

* Deltakerne bør oppfordres til å benytte alternativer til kollektivtransport.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.