Gå til sidens hovedinnhold

Marit er ute av VM: – Jeg hadde selvfølgelig ønsket det annerledes

Artikkelen er over 3 år gammel

Marit Haarr Skollerud og hennes Dublin Van Overis er ute av VM etter to dager med konkurranser i Tryon USA. Torsdag ble det nye kostbare feilpoeng, men Brunlanes-kvinnen var ikke alene om det.

Bare fem av de 122 startende klarte en feilfri runde i varmen på en meget krevende VM-bane, og mange samlet flere feilpoeng.

Etter første dag lå Marit på en 109. plass, etter å hatt ett stopp og et riv underveis. Feilene kostet hennes også tid, så hun sto med 14.09 feilpoeng før torsdagens runde.

LES OGSÅ: Marit må gi alt skal hun komme videre i VM: – Vi har ikke gitt opp

– Ble for ivrig

Hvis hun klarte å ri feilfritt, hadde hun i teorien en mulighet til å bli blant de 60 beste, og dermed ta seg videre. Og siden mange fikk riv, stopp og tidsfeil underveis, var det gode muligheter til å avansere.

Som torsdag startet Marit og Dublin runden veldig bra, men rundt svingen inn mot det fjerde hinderet, som var en kombinasjon bestående av en okser og to rekk-hinder, så sprang den 10 år gamle hingsten utenfor igjen. Som han gjorde onsdag. Etter stoppen fikk hun i tillegg fire riv, og naturlig nok tidsfeil. Det endte med 23 feilpoeng, og en 105. plass i hennes VM-debut.

LES OGSÅ: Brunlanes-rytter til VM i sprangridning

– Han ble for ivrig etter hinder nummer tre og jeg skulle ha satt han bedre opp i svingen slik at han ikke fikk den muligheten, sier Marit Haarr Skollerud.

Skollerud, som rir for Drammen og omegns rytterklubb, er likevel glad for at hun fikk sjansen til å skaffe seg denne erfaringen. Med sine 32 år er hun ung i denne bransjen så det kommer flere sjanser.

– Men jeg hadde selvfølgelig ønsket det annerledes i dag, sier Marit.

– God erfaring

Landslagsleder i Norges Rytterforbund, Mikael Kolind, levde i håpet fram til det fjerde hinderet han også.

– Men dette var en meget krevende bane der bare en håndfull av verdenseliten klarte seg uten feil, sier Mikael som likevel ser positivt på fremtiden.

– Dette er god erfaring for henne med tanke på fremtidige mesterskap, sier landslagslederen.

LES OGSÅ: Skollerud får ny verdenscupsjanse i Stuttgart

VM i sprangridningen ledes etter andre runde av italienske Lorenzo de Luca, foran amerikanske McLain Ward fra USA og årets idrettsmann i Sverige, Peder Fredricson.

Finalen med de 12 beste individuelle rytterne rides søndag, mens finalene i laghoppingen avsluttes fredag. Her ligger Sverige per nå på en fjerdeplass, og er i medaljekampen.

Dermed er årets VM, eller World Equestrian Games som det heter, i Tryon USA over for de norske deltakerne. Norske sprangryttere forbereder seg nå til Kingsland Oslo Horse Show den andre helgen i oktober og da er det muligheter for å se Marit Haarr Skollerud på hjemmebane i Telenor Arena når verdenscupen i sprangridning for 2018-19 åpnes.

Kommentarer til denne saken