Gå til sidens hovedinnhold

Marit må gi alt skal hun komme videre i VM: – Vi har ikke gitt opp

Artikkelen er over 2 år gammel

Med et stopp og et riv ble det ingen god start på VM for Brunlanes-kvinnen Marit Haarr Skollerud. Nå skal alt klaffe skal hun gå videre.

Marit Haarr Skollerud, som nå er bosatt i Belgia, er den eneste norske representanten for Norge i VM i sprangridning i Tryon i Nord Carolina. Dette var hennes debut i VM, og attpåtil på hennes bursdag, og det så lovende ut veldig lenge.

De første hindrene bare fløy hun og hesten over. Men dessverre – ett stopp og ett riv ga åtte feilpoeng. Konkurransen gikk på tid, og feilene ble regnet inn i totaltiden, som gjorde at hun endte på 104.51 sekunder og en 114. plass av 120 startende. Dette betyr at Marit må ri uten feil torsdag for å i det hele tatt kunne komme videre i VM.

LES OGSÅ: Brunlanes-rytter til VM i sprangridning

– Bare skar ut

Marit og hesten Dublin van Overis er en flott ekvipasje sammen, men de mangler erfaring sammen på mesterskapsnivå. I onsdagens tidshopping med hinder på 1,50 m høyde gikk det veldig bra til hinder nummer seks.

– Det så jo helt supert ut fram til hun skulle vende opp mot hinder nummer seks. Der var det noe som ikke stemte så han løp utenfor og da blir det feil. Så kom det et riv på tredje siste hinder, en massiv okser som var på maksimale mål for klassen, sier landslagsleder i Norges Rytterforbund Mikael Kolind i en pressemelding.

Marit selv er både litt skuffet og overrasket over det som skjedde.

– Jeg følte han var fin ut av svingen, men så fikk han øye på noe ved det høyre hinderstativet og bare skar ut. Det var veldig kjedelig for han bruker på være ganske rett fram å ri, sier Marit Haarr Skollerud om sin 10 år gamle partner Dublin Van Overis. – Men vi har ikke gitt opp. I morgen er det nye sjanser, sier Marit, som representerer Drammen og omegn Rideklubb.

– Redd dette ikke holder

– Jeg er redd dette ikke holder til å gå videre til fredag (da må hun være blant de 60 beste etter morgendagen), men i morgen er en ny dag og rir man feilfritt og andre gjør feil, så kan vi jo ha et håp. Nå må vi se framover, sier Kolind.

Det er tett oppover på listene, så dersom Marit rir uten feil i torsdagens konkurranse så kan det være mulig å klatre. Med 124 hester til start kan mye skje. Torsdag er også første del av lagkonkurransen og lagryttere kan føle presset for å prestere slik at deres lag blir ett av lagene i fredagens finale - dermed kan det bli feil på flere.

Marit starter som den 100. ekvipasjen torsdag, og konkurransen starter klokken 09.00 lokal tid, kl 15.00 norsk tid.

LES OGSÅ: Skollerud får ny verdenscupsjanse i Stuttgart

Tidshoppingen ble vunnet av sveitsiske Steve Guerdat og hesten Bianca, som leverte en gnistrende runde på tiden 76,33 sekunder. Det skiller kun noen tiendeler i toppen, og mange ryttere red både kjapt og feilfritt.

Den svenske stjernen og EM-vinneren Peder Fredricson ligger på en 18. plass etter første dag, etter et feilfritt ritt på 80.66 sekunder.

Norge hadde en rytter til i årets mesterskap, Heidi Bratlie Larsen, som startet i feltritt under VMs første helg. De leverte en bra prestasjon i dressur, og startet bra i terrenget, men så ble hesten dessverre skadet og tatt ut av konkurransen.

Kommentarer til denne saken