Gå til sidens hovedinnhold

Skollerud vil ha revansje etter VM-nedturen: – Jeg var skikkelig skuffa

Artikkelen er over 3 år gammel

Brunlanes-jenta håper på en bedre plassering i EM neste år, men allerede om to uker skal rytteren i aksjon for det norske landslaget under Oslo Horse Show.

Marit Haar Skollerud er tilbake i Belgia hvor hun har bodd de siste seks og et halvt årene. I natt kom også hesten Dublin Van Overis hjem med flyet fra Tryon i USA, der VM i sprangridning ble holdt.

– Det er første gang i Amerika med hest og det er en del papirarbeid som må gjennomføres. Men det gikk veldig bra med Dublin. Han var veldig fin og sprek etter flyturen, sier 32-åringen.

Skuffa

Det var også første gang hun deltok i et VM. Og Skollerud sitter med litt blandede følelser etter en mulighet hun mener hun burde benyttet bedre.

– Jeg var skikkelig skuffa. Jeg hadde jo håpet det skulle gå annerledes. Samtidig må man være realistisk og tenke at det er sånt som skjer. Jeg fikk ikke forberedt meg så godt jeg ville heller, så jeg dro først og fremst for erfaringens skyld. Det er viktig med god planlegging, og den ble ikke akkurat super før VM, sier Skollerud.

For oppkjøringen til VM var alt annet en enkel for 32-åringen fra Brunlanes. Bare noen uker før VM knakk hun kragebeinet, men bestemte seg likevel å dra til VM som eneste norske sprangrytter.

LES OGSÅ: – I dag var dagen vi endelig burde slått Pors

Tar med seg lærdommen

Skollerud havnet imidlertid bakpå etter første konkurranse. Etter ett stopp og ett riv underveis lå hun som 109 av 122 ryttere. Det gjorde oppgaven dagen etter nærmest umulig. Kun de 60 første gikk videre etter to konkurranser. Skollerud havnet på 105. plass totalt etter to konkurranser, og var dermed ute.

– Det var jo egentlig små ting som var avgjørende. Jeg hadde ikke gjort det før, og man konkurrerer jo mot de beste av det beste. Da skal det ikke mye til. Nå må jeg bare legge det bak meg og ta med meg lærdommen. Jeg fikk sett hvordan andre ryttere gjør det.

Og selv om ikke alt gikk etter planen, angrer hun ikke.

– Nei, jeg er veldig glad for at jeg gjorde et forsøk!

LES OGSÅ: Marit er ute av VM: – Jeg hadde selvfølgelig ønsket det annerledes

Kommer til Oslo Horse Show

VM arrangeres ikke igjen før om fire år. Men det er mange store konkurranser før den tid. Blant annet OL i Tokyo om to år og EM i Rotterdam neste år.

– Det er nesten sånn at jeg vil starte forberedelsene til EM allerede nå. Nå vet jeg bedre hva jeg må forberede meg på og hva som skal til. Den erfaringen fra VM tar jeg med meg også bruker jeg den for å gjøre det bedre neste gang.

Men allerede om to uker skal Skollerud i aksjon. Da er Skollerud tatt ut som en av åtte norske ryttere til å ri Oslo Horse Show. Normalt trekker konkurransen, som også er starten på verdenscupen, de aller beste rytterne i Europa.

– Det gleder jeg meg veldig til. Jeg må også ri flere femstjernersstevner (stevne på øverste nivå) for å få bedre samkjøring med hesten.

Kommentarer til denne saken