(Sandefjords Blad)

Ulykken skjedde like før midnatt en kilometer vest for Haukeligrend. Lastebilen veltet i veibanen etter sammenstøtet med elgen. Det skriver ta.no søndag morgen.

Tre av passasjerene er kjørt til sykehus, mens hestene er fraktet til Rising dyreklinikk, skriver tgn.no. Hestetransporten ble kjørt av Syvertsen hestetransport, som holder til på Steinsholt i Lågendalen. Sjåføren bor i Tjølling.

«En av våre biler har vært i en ulykke på Haukeli i natt. Menneskene ble sendt på sykehuset. Etter forholdene står det bra til. Alle seks hestene er nå på vei til full veterinær sjekk. Vi vil få takke alle menneskene som stilte opp å hjalp til. Tusen takk for innsatsen. Det betyr mye», skriver Syvertsen Hestetransport på sine Facebook-sider.

Politi, ambulanse, dyrlege, viltnemnd og brannvesen ble umiddelbart sendt til stedet.

Tilfeldigheter

Søndag formiddag, like etter at han har besøkt hesten sin Galileo hos veterinæren og blitt beroliget med at den neppe har store skader, forteller Geir Flåten at det nærmest var tilfeldigheter som gjorde at han selv ikke var med hestetransporten.

– Jeg dro direkte fra Biri til Bergen fredag, og tanken var å bli med transporten hjem. Men det ble sent. Klokka 23 lørdag bestilte jeg flybillett så jeg kunne komme hjem til normal tid.

Flyturen gikk fint. Tre timer ute i den våte lørdagsnatta ringte telefonen til Geir Flåten.

– Da kjørte jeg umiddelbart til Haukeligrend, og tok med hestetransport. Da jeg kom fram var personene i bilen kjørt til sykehus. Bilen, med plass til ti hester, lå veltet i grøfta. Den første hesten ble hentet ut ved 03.30-tiden, og jeg fikk hjulpet til med å leie ut de andre hestene. Det tok litt tid før de roet seg ned.

Deretter kjørte Geir Flåten til veterinæren som fikk inn hestene i Skien. Etter at Galileo var undersøkt kunne veterinæren fortelle Flåten at hesten muligens kan ha en liten skade i ryggen, men at den sannsynligvis slapp greit unna ulykken.

– Har du besøkt de tre som var i bilen, som nå er på sykehus?

– Det skal ha gått bra med dem. De er forslått, men de skal ikke ha fått brudd, og det ser ut til at å gå bra med dem.

– Hva med Galileo nå?

– Han har fått smertestillende, og vil få en rolig periode med lett mosjon framover. Jeg håper alt fungerer fint, sier Geir Flåten, som ser fram til å få seg noen timer søvn denne søndagsformiddagen.

Til sykehus

Alle de tre personene i bilen ble skadet i ulykken, men på grunn av tåke var det umulig å fly helikopter inn til ulykkesstedet.

De skadde ble derfor fraktet til sykehuset i Skien med ambulanse. Dette var den 64 år gammel sjåføren fra Vestfold, en 29 år gammel dame fra Skien og en 26 år gammel dame også hun fra Skien.

Hestene sjekkes

Samtlige seks travhester ble berget ut av den veltede dyretransporten som kom fra Bergen Travpark.

De er fraktet til Rising dyreklinikk i Skien for veterinærundersøkelser.

– Umiddelbart ser det ut til at hestene har kommet heldig fra ulykken, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt.