Heyerdahl-monumentene på plass i Larvik

Heyerdahl-byens Gillian Hockly (t.v.) og kollega Elisabeth Reffhaug Andersen fulgte spent med da de to monumentene ble losset fra «Tananger».

Heyerdahl-byens Gillian Hockly (t.v.) og kollega Elisabeth Reffhaug Andersen fulgte spent med da de to monumentene ble losset fra «Tananger». Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Skal pryde moloen på Revet og E18-avkjøringen på Bommestad.

DEL

To enorme Thor Heyerdahl-inspirerte monumenter ankom torsdag ettermiddag Larvik sjøveien.

- Dette har vi ventet lenge på, men endelig er de her, sier Heyerdahl-byens Gillian Hockly mens hun bivåner stålkolossenes ferd fra Nor Lines' lasteskip «Tananger» og over på trygg grunn på Revet.

Monumentene, som skal forestille henholdsvis Kon-Tikis grunnstruktur og baugen på Ra, er laget av Fredrikstad-kunstner Tor Lindrupsen. Produksjonen har foregått ved Jotne Mekaniske Verksted i samme by.

- Vi besøkte Fredrikstad i mai for å se hvordan det gikk med byggingen, men da var man ennå bare i startfasen. Så å se dem fiks ferdig ute i friluft er selvsagt kjempemorsomt, sier Larvik Havns Fred Arne Sørum, som har hatt ansvaret for å koordinere logistikken.

Ra-monumentet skal plasseres på moloen på Revet, mens Kon-Tiki-skulpturen vil stå ved avkjøringen til Larvik øst på E18 ved Bommestad. På den måten blir de synlige både fra vei og sjø.

Avdukingen finner sted på Revet 6. oktober, på Thor Heyerdahls 97. fødselsdag.

- Da håper vi å ha et stort publikum til stede, sier Gillian Hockly.

Les mer om Heyerdahl-monumentene i fredagens papirutgave av ØP.

Artikkeltags